OPREZNI GURMAN

Igor Mešin: U tjestenini uživam s grižnjom savjesti

Kad bi se Igor Mešin trebao natjecati u jednoj od zabavnih emisija koje je dosad vodio na Novoj TV, ne zna bi li se više namučio nastupom u “Ne zaboravi stihove” ili “Supertalentu”. No, da je u pitanju kulinarski show “Masterchef”, koji 45-godišnji zagrebački glumac ove sezone vodi umjesto Jasne Nanut, strogi žiri ne bi ga lako eliminirao. Član kazališta Komedija, poznat i po ulogama u TV serijalima “Naša mala klinika” te “Odmori se, zaslužio si”, obožava kuhati i tvrdi da nema jela u kojem bi se “pogubio”.

– Jedino što pripravljam po receptu su kremšnite, i to iz stare kuharice moje mame – tvrdi Igor Mešin, na čijem su jelovniku najčešće variva, mesni specijaliteti poput pašticade te razne vrste tjestenina. Pogotovo otkako ga je chef Dino Galvagno, jedan od članova žirija u Masterchefu, koji se na Novoj TV počinje prikazivati 24. rujna, naučio kako se mijesi i valja tijesto.

– Najviše sam uživao u njegovim raviolima, ali ne bez grižnje savjesti. Sklon sam debljanju pa sam strahovao da ću za vrijeme snimanja “natući” suvišne kilograme. A to ne bih volio ni iz estetskih, ni iz profesionalnih razloga. U svom matičnom kazalištu, naime, glumim u predstavi “Čisto ludilo” i ne bi bilo dobro da mi moraju šivati novi, veći kostim. Zahvaljujući “malim” zalogajima uspio sam zadržati istu kilažu – kaže Igor Mešin, glavni kuhar u svojoj obitelji.

Njegova supruga Antonina, defektologinja s kojom ima 13-godišnjeg sina Roka, također dobro kuha, ali njega to više veseli.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćeni tekst o kuhinji Igora Mešina. Ostale tajne iz glumčeve kuharice, uključujući recepte, pronađite u 924. broju Glorije koji je na kioscima još samo danas.

Linker
29. travanj 2024 03:26