SUPERTALENT DUO

Igor Mešin: Za Renea sam ostao seljak iz Novog Zagreba

Iako su privatno potpuno različiti, Rene Bitorajac i Igor Mešin iznimno su kompatibilan glumačko-voditeljski par. Tajna uspjeha je u to me što se poznaju od malih nogu – upoznali su se kao klinci u Dramskom studiju ZeKaeMa, a posljednjih godina stalno rade zajedno.

Četiri godine gledatelje su zabavljali u serijalu “Naša mala klinika”, u kojem je 43-godišnji Mešin bio Mile, vozač Hitne pomoći, dok je 38-godišnji Rene Bitorajac zablistao u ulozi dr. Kunića. Ovih dana njih se dvojica pripremaju za nastavak snimanja druge sezone showa Supertalent, u kojem hrvatski talenti 5. studenog kreću s natjecanjima uživo u studiju.

Kako je izgledao vaš prvi susret u Dramskom studiju ZeKaeMa? Rene: Na prvi pogled bilo mi je smiješno što starija grupa nije bila nimalo naprednija od nas početnika. Od njih su tada nešto vrijedili jedino Boris Mirković, Duško Ćurlić i Marko Torjanac, a ostali su bili luk i voda, jedva primjetni. Igor: Uopće se ne sjećam te mlađe ekipe: to su bila djeca, pet godina mlađa od nas, koja su trčkarala i vrištala, dok smo se mi već ozbiljno bavili umjetnošću. Rene: Zašto smo onda mi – a ne vi – otišli na gostovanje u Moskvu? Igor: Jer ste obnavljali naše uspješne predstave kad smo ih mi prerasli i radili nove.

Jeste li međusobno pratili uspone i padove u karijeri? Igor: Naravno. Na Renea sam bio strašno ljubomoran i zavidan kad je “Ničija zemlja” osvojila Oscara. Ali bilo je to davno, u deset godina zarastu sve rane. Sad me, osim u filmovima, šiša i u reklamama – ne znam što sve nije reklamirao – od Kunolovca do sladoleda i piva. Rene: Bio sam jako zabrinut hoće li Igor ikad naći angažman i bio sam presretan kad su ga napokon zbrinuli u ansamblu Komedije. Doduše, zbog toga je zaglavio na Kaptolu i ne može mrdnuti, tako da smo ga jedva izvukli u “Našu malu kliniku” i Supertalent. Igor: Da nema mog agenta i mecene Renea, stvarno ne bih svijeta vidio. Ali nije s njim ugodno putovati: svugdje na ulici vrište za njim, a druge niti ne primjećuju, što jako loše djeluje na moju glumačku taštinu.

Igor je odrastao u Novom Zagrebu, a Rene u centru: je li i zbog toga bilo animoziteta među vama? Rene: Ma kakvi. Novi Zagreb me uopće ne zanima: tuđe neću, svoje ne dam. Igor: Za tebe sam bio i ostao seljak iz Novog Zagreba.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o prijateljstvu i sukobima Renea Bitorajca i Igora Mešina pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 825) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 17:11