EKSKLUZIVNO: GEORGE CLOONEY

Imam ja mana, samo ih skrivam

Večeras se ženim – smireno je kazao 46-godišnji George Clooney na početku našeg razgovora u luksuznom losanđeleskom hotelu Four Seasons. No, pomisao na to da je riječ o svjetskoj ekskluzivi brzo je nestala kad je sa smiješkom na licu dodao kako sada samo mora među novinarima pronaći nekoga tko će mu biti kum. Najpoznatiji šaljivdžija u Hollywoodu dobro zna da je tračeve najbolje ušutkati šalom, pa je tako i reagirao na prošlotjednu vijest da se zaručio. A vjenčanje s bivšom konobaricom Sarah Larson jednako je blizu koliko i povratak u “Hitnu službu” ili organiziranje skupa podrške za ostanak Kosova unutar Srbije, što su samo još neke od neistinitih informacija objavljenih o Clooneyu posljednjih tjedana.

Glumac koji se proslavio ulogom u serijalu “Hitna služba”, filmovima “Syriana”, “Michael Clayton” i trilogijom o Dannyju Oceanu i njegovoj bandi, ovih dana ipak najviše razmišlja o promociji filma “Leatherheads”, koji će se početkom travnja početi prikazivati u američkim kinima. Nakon “Ispovijedi opasnog uma” i “Laku noć i sretno”, “Leatherheads” je treći film koji je Clooney režirao. To je romantična komedija o počecima profesionalnog američkog nogometa. Clooney u njemu glumi glavnu mušku ulogu, a Renee Zellweger glumi njegovu ljubavnu patnju.

Kako ste se osjećali režirajući samog sebe? – Prava je divota ponovno surađivati s najdražim glumcem. Naravno, šalim se. Nije to nimalo lagano. Ne samo zato što kao redatelj imate mnogo više obveza već i zato što je prilično neugodno drugom glumcu, s kojim ste zajedno ispred kamere, objašnjavati u čemu je pogriješio. Zato više nikada neću imati glavnu ulogu u filmu koji režiram. Možda ću tumačiti neki epizodni lik, ali sigurno neću biti glavni glumac.

U filmu vaš lik završi na burzi za nezaposlene, gdje ga pitaju što zna raditi. Što biste vi odgovorili na to pitanje? – Vrlo dobro izbjegavam pitanja u intervjuima. A ni u košarci nisam loš.

A u čemu ste loši? – Očajan sam plesač i grozan pjevač, jedina sam osoba kojoj braća Coen nisu dopustili da pjeva u filmu “Tko je ovdje lud”. Imam ja mnogo mana, samo ih uspješno skrivam.

Vaš lik u filmu potuče se sa svakim tko ga nazove starim. Kako se i vi približavate pedesetom rođendanu, postajete li osjetljivi na godine? – Pomirio sam se s time da su najbolje godine iza mene. No, ne osjećam se kao starac. Ali, s druge strane, svjestan sam da nema ništa tužnije od starca koji ide sa zabave na zabavu i govori kako se ne osjeća starim.

Za razliku od nekih kolega, stalno ističete kako nije teško biti holivudska zvijezda. Otkud toliko bezbrižan stav prema slavi? – Glumci su, zapravo, djeca kojoj je dopušteno da se igraju ispred kamera i još nas odlično plaćaju za to. Zapravo bi se tako zabavljali i besplatno, ali nije na odmet nešto i zaraditi. Nemojte me pogrešno shvatiti, ponekad radni dan traje 14 sati, međutim svaki glumac koji ostvari svoj san i zarađuje igrajući se, trebao bi biti sretan. Kako se onda može žaliti da mu je teško? Nema gore stvari od uspješnog glumca koji stalno kuka kako mu je teško u životu.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 689 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
04. svibanj 2024 00:28