TOŠE PROESKI

Imao je karizmu kao i princeza Diana

Dugoočekivani album na engleskom jeziku tragično preminulog makedonskog pjevača Toše Proeskog, nazvan “The Hardest Thing”, predstavljen je u zagrebačkom Branimir centru uz projekciju dokumentarnog filma “Toše – The Hardest Thing”.

Promociji Tošinog engleskog albuma i prigodnog filma prisustvovali su engleski producent Andy Right, redatelj filma Boštjan Slenovšček, producentica Nina Sever, Tošina menađerica Biljana Petrović te brojne hrvatske zvijezde: Miroslav Rus, Tony Cetinski, Jacques Houdek, Nina Badrić i Žanamari Lalić.

Boštjan Slatenšek redatelj je i scenarist dokumentarnog uratka koji traje ukupno 84 minute, a zamislio ga je u dva dijela. Tako je u prvi dio smjestio snimanje Tošinog albuma na Jamajci i u Londonu, a drugi dio materijala snimljen je nakon Tošine smrti.

– Princeza Diana i Toše imali su sličnu karizmu. Zbog toga se Toše uspio izdvojiti između 30 tisuća mladih glazbenika, koliko ih svake godine dođe u Englesku u potrazi za srećom, a tek rijetki su oni koji uspiju postati zvijezde – objasnio je u filmu Tošin strani menadžer Richard Engler.

Dokumentarac o pokušajima probijanja mladog pjevača na svjetsku scenu počet će se prikazivati u zagrebačkim kinima 12. veljače.

Linker
29. travanj 2024 06:28