PRED OGLEDALOM

Ines Preindl: Što sam starija, sve više volim svoje obline

Još dok je kao mlada djevojka plesala na pozornici uz dance grupu ET, Ines Preindl (34) isticala se smionim od­­jevnim kombinacijama, a moda, koja joj je godinama bila samo hobi, u međuvremenu joj je postala – posao. Danas je auto­rica i voditeljica priloga Ines i moda u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Vo­­lim odjeću s pomakom, šarene modne kombincije, pogotovo šarene haljinice kojih ima najviše u mojoj ljetnoj garderobi.

Visoke ili niske potpetice? – Trenutačno – te­­nisice. Jedino u toj obući mogu pratiti svog dvo­­ipolgodišnjeg sina Vitu dok u parku izvodi vratolomije.

Razlikuje li se vaš dnevni make-up od večernjeg? – Nikad ne izlazim iz stana bez podloge, malo rumenila, maskare i sjajila. Na večer imam intenzivniji make-up, a kombinacija sezone su mi ljubičasto sjenilo i narančasto sjajilo.

Koliko vam vremena treba da se dotjerate za izlazak? – Desetak minuta. Imam vizažistički kovčežić, u kojem je tridesetak MAC sjenila i dvadestak sjajila, nekoliko vrsta i nijansi tekućeg pudera, umjetne trepavice te kistovi za na­nošenje šminke. Često šminkam i svoje prijateljice koje me zafrkavaju da, ako mi sve drugo propadne, uvijek mogu postati profesionalna vizažistica.

Što vam je sve potrebno za njegu lica? – Odnedavno koristim John Masters Organic kremu od ruže i ulja koštica marelice, koja mi pomaže u borbi protiv prvih bora, a ujedno pruža i postojanu zaštitu od sunčevih zraka.

Koji se kozmetički proizvodi nalaze u vašoj torbi za plažu? – Rijetko izgorim, ali izbjegavam prženje na suncu osobito između 12 i 17 sa­ti. Kreme za sunce biram uglavnom prema mirisu, a najdraža su mi Garnierova Ambre Solaire ulja.

Koristite li u ovo doba godine anticelulitne kreme? – Odavno sam shvatila da je borba s celulitom zapravo borba protiv vjetrenjača. Srećom, što sam starija, sve više volim svoje obline. Svako proljeće napravim tretman Vichyevom AquaDestock kremom, koja vizualno zagladi kožu, pa celulit nije toliko vidljiv.

Koji vam je omiljeni kozmetički ritual? – Dva puta mjesečno odlazim na manikuru i geliranje noktiju jer volim da mi nokti i u intenzivnijim nijansama djeluju uredno i njegovano.

Matea Roščić

Linker
23. travanj 2024 09:54