SLAVICA I BERNIE ECCLESTONE

Ipak se razvode?

Iako se nakon spektakularnog pomirenja bračnog para Ecclestone u Beogradu, gdje su potkraj 2008. proveli tjedan dana slaveći uz tamburaše u hotelu Zlatnik, činilo kako su bračne razmirice daleko iza njih te da o razvodu više nema niti govora, istina je, navodno, potpuno drugačija.

Naime, britanske novine Daily mail objavile su kako Bernie i Slavica ne samo što nisu odustali od namjere da nakon 24 godine zajedničkog života okončaju svoj brak, nego su se bacili u potragu za najboljim odvjetnicima s kojima razvijaju strategiju kako za sebe zadržati što veći dio zajedničke imovine. Bogatstvo vlasnika Formule 1 procjenjuje se na vrtoglavih 2,4 milijarde funta, a kako sa suprugom Slavicom, s kojom ima dvije kćeri, Petru i Tamaru, nije potpisao predbračni ugovor, ona bi trebala naslijediti polovicu njegova imetka.

No, tu priči nije kraj jer osim računa u londonskim bankama, Bernie, navodno, ima i pozamašne svote na off-shore računima. Kako bi izbjegao plaćanje visokih poreza u Velikoj Britaniji, 78-godišnji biznismen, kako prenosi Daily mail, dio je novca stavljao na „tajne“ račune u Liechensteinu, ali na ime svoje 28-godina mlađe supruge.

Unatoč pomirenju, Bernie više ne vjeruje svojoj supruzi. Kako bi spriječio da ogromno bogatstvo završi u Slavičinim rukama, navodno je angažirao Helen Ward, najbolju britansku odvjetnicu za brakorazvodne parnice, koja je tijekom nedavnog razvoda pop-pjevačice Madonne od britanskog redatelja Guya Ritchieja, redatelju osigurala najveću alimentaciju koju je do sada muškarcu isplatila bivša supruga.

No, niti Slavica ništa ne prepušta slučaju pa je i ona unajmila poznatu britansku odvjetnicu Liz Vernon, vjerujući kako će, nakon 24 godine braka, u novi život krenuti punim džepovima.

Barbara Ivezić

Linker
27. travanj 2024 08:22