PARIŠKI ŠIK

Isabel Marant: Nikad se nisam šminkala i ne znam napraviti frizuru

Francuska dizajnerica, koja je nedavno u Parizu predstavila ekskluzivnu kolekciju u suradnji sa švedskom kućom H&M, pobornica je ležernog stila odijevanja, ali i življenja – svaki vikend sa suprugom i sinom provodi daleko od modnih pista, u vikendici u francuskom gradicu Fontainebleau.

Pletene jakne naglašenih ramena, traperice s našivenim ukrasima, košulje s etnomotivima, zakovice na cipelama… Dizajnerica Isabel Marant (46) prenijela je ono što ju je proslavilo – francuski šik s boho i rock elementima – na najiščekivaniju kolekciju sezone – onu koju švedski modni div H&M u suradnji s najvećim kreatorima današnjice lansira jednom godišnje. Isabel Marant pour H&M stiže u dućane diljem svijeta, pa tako i u Hrvatsku, 14. studenog.

Francuskinja, čije tenisice s punom potpeticom, kratke hlače sa zakovicama i boemske haljine s paisley uzorkom nose trendseterice diljem svijeta, tako se našla u prestižnom društvu jer su s H&M-om dosad surađivali Alber Elbaz, Karl Lagerfeld, Donatella Versace i mnogi drugi majstori visoke mode.

– Oduvijek sam bila sklona ležernom načinu odijevanja. To je za mene pariški šik. Nikada se ni sam šminkala i uistinu sam nesposobna namjestiti kosu kako treba. Kod mene nema zabranjenih stvari: i ja nosim mini suknju, ali na uske motorističke hlače – kaže dizajnerica koja je na intervju za Gloriju došla u bijeloj pamučnoj majici i kožnatoj jak ni, slavnim Isabel Marant tenisicama s punom potpeticom i s motorističkom kacigom ispod ruke.

Skuter je, naime, njezino najvažnije prijevozno sredstvo jer, kako kaže, vrijeme nije na njezinoj strani.

– Malo imam od toga što živim u Parizu jer stalno radim. Slabo izlazim i sretna sam ako uspijem otići u kino dva puta godišnje. Ali jedno od mojih omiljenih mjesta je restoran Chez George jer ispunjava dva meni važna kriterija: ima sjajnu hranu i vrlo je blizu mog ureda – kaže kreativka koja svaki slobodni trenutak provodi s mužem Jeromeom Dreyfussom, dizajnerom torbi, i 14-godišnjim sinom Talom.

Anita Vučinić Naprta

Linker
26. travanj 2024 12:35