ZA SVA VREMENA

Isprobajte beauty trikovove Marilyn Monroe

Da u igri asocijacija navedemo tri riječi – seksi, platinasto i glumica – si­­gurno bi svima palo na pamet sa­­mo jedno ime – Marilyn Monroe.

Čak i 53 godina nakon njezine smr­­ti, 5. kolovoza 1962., modni utjecaj holivudske dive ne jenjava. Plavuše se i dalje naj­­­bolje zabavljaju, crni madež kraj nosa simbol je nesputanog se­­ksepila, potez crnim tušem nezamjenjiv je dodatak svakom zavodljivom pogledu, a mliječ­no­­­bijela put izraz je profinjenosti i vrhunske njege.

1. Sve žene svijeta zadužila je svojim trikom kojim usnice postaju napućenije, voluminoznije. Taj se problem danas us­­pješno rješava filerima, a Marilyn je efekt punih us­­nica postizala bez uboda injekcije – nanoseći sloj vazelina na tri nijanse crvenog ruža (najtamniji je nanosila u kuteve us­­ni­­ca, a najsvjetliji na sredini).

2. Neki od njenih omiljenih kozmetičkih proizvoda postoje i danas: Erno Laszlo Active pHelity kreme, Duo-pHase puder za lice i Multi pHase rumenila istog brenda, puder za li­­ce Anita of Denmark, šminka Elizabeth Arden, Guerlain i Max Factor.

3. Prilikom čišćenja lica obavezno bi se petnaest puta zapljusnula čistom hladnom vodom. Koristila je i Shu Uemura ulje za čišćenje kože lica. Kao hidratantnu podlogu prije šmi­n­kanja nanijela bi vazelin, a ako nije planirala izlaziti, lice je njegovala maslinovim uljem, koje su tada samo bogatiji imali u svojim kuhinjama.

4. Sjenčanjem rumenilom znala je oblikovati i skratiti nos, češljanjem i čupanjem obrva u visoki luk napraviti svojevrstan lifting kože lica, potezom crnog tuša sa završetkom prema dolje i parcijalnim umjetnim trepavicama postići dojam sanjivosti. Znala je istaknuti oči danas popularnom tehnikom “smokey” i to hrabro koristeći plavo i smeđe sjenilo. Ispod donjeg kapka povukla bi crtu crnom olovkom, a u vanjski i unutarnji kut oka bi, za osvjetljenje, dodatno nanijela bijelu olovku.

5. Za svaki izlazak u javnost bi na šminkanje i frizuru potrošila minimalno 90 minuta. Kosu je izbjeljivala svaka tri tjedna te joj često mijenjala nijanse.

6. Hladnim kupkama – vo­­dom ne toplijom od 15 stupnjeva Celzijevih – mršavjela je i zatezala kožu tijela. U njih bi dodala desetak kapi parfema Chanel No.5. Za suhu kožu koristila je i Niveine losione.

Anita Vučinić Naprta

Linker
26. travanj 2024 08:24