PRED OGLEDALOM

Iva Herceg: Brat me traži modne savjete

Zagrebačka pjevačica Iva Herceg (24), sestra glumca Ivana Hercega, može se pohvaliti ‘friškom’ diplomom nakon završenog studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, kao i novim singlom ‘Mirage’. Budući da je sve to iziskivalo mnogo rada i neprospavanih noći, bio joj je prijeko potreban odmor. I to aktivan: puno plivanja, šetnje, putovanja… Ali pazeći da se ne izlaže previše suncu, jer želi što dulje zadržati mladost svoje kože i kose.

Čemu zahvaljujete besprijekornu liniju? – Deset godina sam trenirala moderni ples – hip hop, jazz dance i MTV dance – te nastupala uz neke naše glazbenike. Posljednje dvije godine, na žalost, pauziram jer sam se preforsirala. Imam problema s kralježnicom i desnim koljenom pa moram proći fizikalnu terapiju nakon koje ću vidjeti što smijem raditi, a što ne. Pazite li na prehranu? – Ljeti mi odgovara lagana hrana pa jedem mnogo svježeg voća i povrća, a izbjegavam kruh, krumpir i tjesteninu.

Kako se njegujete i šminkate ljeti? – Koža mi je ljeti dosta suha pa i ujutro i na večer nanosim L’Occitaneovu hidratantnu kremu na bazi maslinova ulja. Šminkam se minimalno: malo maskare, rumenilo ili bronzer te balzam za usne sasvim su mi dovoljni.

Koristite li preparate iz sunčanih linija za njegu kose? – Budući da sam ovo ljeto prvi put imala svijetle pramenove, kupila sam sprej za ‘čuvanje’ boje. No, kako mi se zbog toga kosa jako mastila – odustala sam. Koristim, stoga, ono što i inače: šampon, regenerator i masku iz Schwarzkopfove linije Gliss Kur.

Kako se borite protiv vrućina? – ‘Oboružam’ se termalnom vodom u spreju kojom svako malo osvježavam lice. Parfeme ne volim – čak me i lagani ljetni ‘grizu’ za nos – a jedini koji mi odgovara je puderasti Kenzo Amour.

Štitite li se od sunca ili volite preplanulu put? – Prije sam se nemilice pržila na suncu, no sad ga izbjegavam kad je najjače jer sam svjesna koliko su njegove zrake štetne. Koristim i kozmetiku sa zaštitnim faktorom. A kako sam tamnoputa, dovoljan mi je faktor 10. Ili čak manji.

Traži li od vas brat Ivan Herceg savjete u vezi s izgledom? – Ponekad, i to samo modne. Nisam toliko upućena u njegove beauty navike, no ima nekoliko parfema koji mi se sviđaju. Čak mi više odgovaraju nego ženski.

Damir Leljak

Linker
19. travanj 2024 08:06