OPROŠTAJ

Ivan Ljubičić odigrao posljednji meč u karijeri

Slavni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić danas je završio svoju karijeru. U prvom kolu ATP turnira u Monte Carlu izgubio je od sunarodnjaka Ivana Dodiga 6:0 6:3 te se time oprostio od profesionalnog igranja tenisa. Nakon završetka meča, od Ljubičića su se prigodnim darovima oprostili direktor turnira Željko Franulović i predsjednik ATP-a Brad Drewett.

– Htio sam se oprostiti već lani, nakon što sam na turniru u Miamiju zbog problema s gležnjem i koljenima, koji me još muče, jedan meč odigrao loše. Ali sam razgovarajući s trenerom, suprugom i prijateljima, shvatio da u meni ima još tenisa i da nisam spreman za definitivni prekid karijere. No, nakraju mi je postalo da stvarno više nema nikakvog smisla treninge i igru prilagođavati ozljedama i mučiti se sputanim pokretima zbog kojih ne mogu dati maksimum. A konačnu odluku donio sam početkom ožujka u Dubaiju. Probudio sam se oko četiri ujutro i rekao – sad je dosta – kazao je Ivan Ljubičić u nedavnom velikom intervjuu za Gloriju.

U svojoj bogatoj karijeri Ljubičić je deset puta osvajao turnire, bio treći igrač svijeta, bio na vrhu sa Davis Cup reprezentacijom i odnio brončanu medalju sa Olimpijskih igara u Pekingu u paru s Marijem Ančićem. Ukupna zarada sa svih turnira dosegla je skoro 10 milijuna dolara.

Nakon prestanka profesionalne karijere, Ivan Ljubičić imat će više vremena za svoju obitelj – suprugu Aidu, troipolgodišnjeg sina Leonarda i četveromjesečnu kćerkicu Zaru.

Linker
20. travanj 2024 06:06