MULTIFUNKCIONALNI MODELI

Ivana Barač: Trudim se izgledati njegovano

Za razliku od manekenki, koje odijeva u svoje multifunkcionalne modele, poput torbe koja se pretvara u suknju ili haljinu, dizajnerica Ivana Barač (37) najbolje se osjeća u jednostavnoj i ležernoj odjeći. U njenom ormaru prevladavaju siva i crna, a po njenom mladolikom izgledu nitko ne bi rekao da je majka troje djece u dobi od sedam do petnaest godina.

Koje vam dizajnerice imponiraju svojim stilom? – Miuccia Prada vrlo je neobična u svom modnom izričaju, pa Stella McCartney. Zanimljiv mi je Marc Jacobs, baš kao i Karl Lagerfeld, kojeg ćete, iako je već postao predvidljiv, uvijek primijetiti.

Kako se borite protiv bora? – Jutro počinjem voćem i sjemenkama, te orašastim plodovima koji sadrže Q10 i omega 3 masne kiseline.

Kad je riječ o njezi, što prvo primijetite na drugim ženama? – Sjajnu, zdravu kosu. Jeste li od onih žena koje u svakom trenutku moraju izgledati savršeno? – Trudim se uvijek izgledati njegovano. I kad idem po kruh, stavim rumenilo.

Kojeg se kozmetičkog tretmana nikad ne biste odrekli? – Sportske masaže tijela, lica, stopala…

A koji vam je najgori? – Depilacija i čupanje obrva.

Kako njegujete lice? – Lice čistim ujutro i navečer, sa tonikom za odstranjivanje šminke i nečistoće, a potom ga isperem vatom natopljenom termalnom vodom. Lice ne sušim ručnikom, već vatom, a potom nanesem kremu.

Kojih se zlatnih pravila njege držite? – Svako malo lice špricam s termalnom vodom jer koži treba vlage. Nakon tuširanja, na još vlažnu kožu nanosim Roc Retinol Body Modelling kremu koja učvršćuje i smanjuje celulit.

Imate li omiljeni miris? – Japon Noir od Toma Forda.

Kako njegujete kosu? – L’Orealovom linijom Kerastase, a na vrhove nanosim silikonsko ulje.

Kako održavate vitku liniju? – Mislim da to mogu zahvaliti genetici jer i u mojoj obitelji svi su vitki.

Odlazite li na manikuru? – Vrlo rijetko, nokte uređujem sama i premazujem ih bezbojnim lakom za sjaj, a na pedikuru idem redovito.

Jeste li pobornica estetskih kirurških zahvata? – Ako osjetim potrebu, otići ću kod plastičnog kirurga.

Kako prikrivate tragove umora na licu? – Korektorom i voćnim maskama koje kupujem u dm-u i koje licu vrate sjaj.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
28. travanj 2024 14:44