Od A DO Z

Ivana Kindl: Glasnice zagrijavam rakijom

a Alen – moj dečko. Prije nego što smo prije četiri godine počeli živjeti zajedno u ljubavi i glazbi, letjela sam u oblacima. Otvorio mi je oči, postao je moj glas razuma i promijenio moj pogled na život i svijet. Zajedno stvaramo, a naše pjesme pronašle su put do srca publike. Oboje obožavamo životinje, pogotovo mačke, što mi je vrlo bitno.

b Branko – moj mlađi brat. Nismo se slagali kao klinci jer sam devet godina starija, ali s vremenom smo se “skužili” i postali jedno drugome oslonac. Povjerava mi se i pita me za savjet i na mene se uvijek može osloniti.

c Cipelić – moj prijatelj Mladen dobio je taj nadimak jer popravlja cipele u Malom Lošinju. Otkad ljetujem u tom mjestu, druženje kod Cipelića u njegovom dvorištu jednostavno je neizbježno. Prava je lošinjska legenda, svi ga znaju, obožavaju i poštuju jer je “ljudina” spremna svima pomoći, puna priča i šaljivih dogodovština, nenadmašna u kuhinji. Jedva čekam ljeto!

č Čuček – Dražen Čuček, pobjednik treće sezone showa Zvijezde pjevaju. Nije mi bio partner, ali je ostavio izniman dojam na mene jer je prekrasna duša, a to me najviše privla­či kod ljudi. Kad ga god sretnem, živnem.

ć Ćuk – Srđan Ćuk, poznatiji kao General Woo iz popularnog hip-hop dvojca Tram 11. Iako se ne družimo kao nekad, jer on živi u Vukovaru, nikad neću zaboraviti njegovu podršku na početku karijere. Upoznali smo se prije deset godina u studiju Morris, gdje smo oboje snimali, i započeli su­­radnju. Zvao me na svaki svoj nastup ne bi li me publika bolje upoznala. d Dubrovnik – grad u kojem sam provela prekrasnih mjesec dana prije 9 godina, pjevajući i plešući u mjuziklu Ivice Krajača “The Myth of the Labyrinth”. Pamtim ga po djeci koja su me posvuda pratila prepuna pitanja i nikako me nisu ostavljala na miru.

dž Džamija na Trgu žrtava fašizma – izabrala sam je zato što sam se, seleći se iz jednog podstanarskog stana u drugi, nekako uvijek skrasila u njezinoj blizini.

đ Đakovo – grad u Slavoniji iz kojeg mi se javio jedini prezimenjak koji mi nije rod. Naše prezime veoma je rijetko u Hrvatskoj i voljela bih da mi se još koji javi.

e Euforija – pjesma grupe Divas, prva domaća rhythm and blues pjesma koja me je navela da se na početku karijere opredijelim za taj glazbeni žanr i postanem prvi r’n’b solo izvođač u Hrvatskoj.

f Forget You – naziv prve pjesme koju sam izvela s Marijem Petrekovićem, partnerom u ovogodišnjem showu Zvijezde pjevaju. Fascinirala me lakoća kojom ju je zapamtio i usvojio, i ponosna sam što je briljirao.

g Grah – ljudima je teško povjerovati koliko guštam u hrani, a grah mi je omiljeno varivo.

h Haljine – nekad sam se odijevala dječački, a sad su mi haljine svih boja i krojeva nezaobilazan outfit na nastupima.

i Intuicija – često se oslanjam na unutarnji “glas”. Poslušala sam ga i nedavno te okončala poslovni odnos s osobom koja me činila nesretnom zbog svojih negativnih vibracija. Pao mi je kamen sa srca.

j Jagode – tako su sočne, mirisne, opojne, volim ih jesti čak i uz slana jela, sa šampanjcem, u tortama, kolačima, a ako su šumske, posebna su delicija. Moja obitelj sadila ih je u Požegi. k Kukuruz – pečen, kuhan, kao prilog uz neko jelo ili u salati, moja omiljena ljetna poslastica.

l Lošinj – otok koji obožavam. Uz neodoljivu mikroklimu, vegetaciju i tirkizno more, adut su mu i opušteni stanovnici. Preselit ću se tamo jednog dana.

lj Ljeto – moje omiljeno godišnje doba. Zimu bih najradije prespavala. m Mačke, Masterchef, Mućke, Marica – odmalena volim mačke i njima sam fascinirana, pogotovo svojim ljubimcem Woodyjem. Masterchef mi je najdraža televizijska emisija, a rado pogledam i reprizu “Mućki”. Marica je moja zlata vrijedna majka.

n Nana – taj mi je nadimak dao brat dok je bio mali brat, a roditelji me i dalje tako zovu.

o Oči – prva pjesma koju smo Alen i ja napisali. Njome sam se predstavila u osvježenom glazbenom ruhu.

p Petreković – moj partner iz showa Zvijezde pjevaju. Nepresušan je izvor pozitivne energije i talenta. Svi su prepuni predrasuda prema njemu i misle da se on samo ludira, a kad ga upoznaju, mijenjaju mišljenje.

r Ruta – domaća rakija koja liječi prehladu i moje bolno grlo. Ne volim alkohol, ali protiv domaćih rakija nemam ništa. Moj partner i ja njome zagrijavamo glasnice prije probe. s Simpsoni – najbolji crtani film za odrasle svih vremena.

š Škola – često se poželim vratiti u srednjoškolske dane. Bili su neprocjenjivi. I najbezbrižniji.

t Trešnje, Twin Peaks – kao klinka voljela sam brati susjedove trešnje, jer su mi bile najslađe, a serijal Davida Lyncha davno me je začarao.

u Utjeha – prekrasna pjesma s mojeg posljednjeg, četvrtog, albuma “Promjenjiva”, zbog koje sam nominirana za nagradu Porin u meni najdražoj kategoriji – najbolja ženska vokalna izvedba.

v Video – još koristim zastarjeli videorekorder i služit ću se njime sve dok radi.

z Zubar – najveća noćna mora mog djetinjstva. Na pregledu nisam htjela otvarati usta, a kad mi je trebao popraviti zub, otimala sam se sa stolca. Strah je nestao tek u 25. godini.

ž Željko – moj tata i najveći obožavatelj. Obožava glazbu, a njegovi favoriti Beatlesi i blues jako su utjecali na mene.

Tanja Vučičević

Linker
19. travanj 2024 14:45