EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST

Ivana Kovač: Moja agonija zbog tate

Već mjesec i pol dana ­Ivana Kovač (33), pjevačica i kći glazbene legende Miše Kovača (69), proživljava pravu agoniju i strepi za očev život. No, da je naša najveća estradna zvijezda oko Uskrsa doživjela težak srčani udar, najvažnije žene njegovog života – kći Ivana i supruga Lidija (37) – uspješno su skrivale od javnosti sve do prošlog ­tjedna. Tada se, naime, doznalo da je Mišo Kovač u samo mjesec i pol dana podvrgnut trima operacijama na srcu. Na posljednjoj, najkompliciranijoj, ugrađene su mu tri srčane premosnice. I dok Miši svakodnevno stižu telegrami i SMS poruke sa željama za brz oporavak i povratak na scenu, njegova kći jedinica i supruga uglavnom se ne odvajaju od njegove bolničke postelje. Po Ivanu na večer u bolnicu dođe dugogodišnji dečko Elvir Hasanhodžić (26) i odveze je u njihov stančić u zagrebačkom naselju Dubrava, a već ujutro ona opet ide tati u bolnicu. Stanje mu je sada, kaže, stabilno, no unatoč tome, ne prestaje strepiti nad svakim njegovim uzdahom.

Što vam je prvo palo na pamet kad ste čuli da vam je otac doživio infarkt? – Protrnula sam. Čim mi je u sedam ujutro zazvonio mobitel, znala sam da nešto nije u redu. A iz bolnice me zvala Lidija i u dahu mi je izgovorila da je tata imao infarkt, da je operiran i da je sad dobro. Noge su mi se odsjekle i dok mi je prepričavala kako je Miši naglo pozlilo, počela sam plakati. Usred noći, u pola četiri ujutro, uhvatio se za prsa, lijeva ruka mu je trnula, a od boli nije mogao ni govoriti. Pozvala je Hitnu pomoć, koja je došla nakon pet minuta i odvezla ga u bolnicu Sveti Duh. Operirao ga je kardiolog Edvard Galić, ugradio mu stent i spasio mu život. Otkrio nam je da je Miši srce dosta oštećeno i da je prije ovoga već prehodao jedan infarkt. Ali znate Mišu: nikome nije govorio da ga probada u prsima jer nije htio da se Lidija i ja brinemo.

Kada ste otišli posjetiti oca? – Htjela sam odmah, ali me Lidija umirila da više nije u životnoj opasnosti i da ga moramo pustiti da se odmori, barem do popodne. Javila sam Elviru na posao što se dogodilo i ostatak dana nervozno iščekivala kad ću posjetiti tatu.

U kakvom ste stanju zatekli oca u bolničkoj postelji? – Čim sam zakoračila u njegovu sobu, uvjerila sam se da je dobro. “Šta radiš po pitanju pisme?” – bile su prve riječi koje mi je uputio, a mislio je na pjesmu “Nisi prvi, a ni zadnji”, koju sam trebala otpjevati na CMC Festivalu u Vodicama. Zanimalo ga je jesam li dala koji intervju ili gostovala na radiju te kako promoviram pjesmu. Stvarno je nevjerojatan: leži tek operiran i brine se o mojoj karijeri. Istina, bio je još malo mamuran i usporen od anestezije, ali dovoljno pribran da se može zafrkavati. Čim sam čula da se šali na račun hrvatske Vlade, Jadranke Kosor i Baracka Obame, znala sam da mogu biti mirna.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervju. Cijeli intervju s Ivanom Kovač pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 859) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
29. travanj 2024 08:51