NAJDRAŽI KAPETAN

Ivana Petković Čevra - romantično putovanje bivše misice

Sa suprugom Ivanom te nekoliko bliskih prijatelja krenula sam na jedrenje po Sredozemnom moru, s velikim planovima da stignemo do Korzike, Napoleonova rodnog otoka. Naime, otkako smo se prije osam godina upoznali, Ivan i ja svako ljeto jedrimo i dosad smo preplovili Jadran te obišli nekoliko grčkih i turskih otoka – priča bivša Miss Hrvatske Ivana Petković Čevra.

U Bonifacio, najljepše mjesto na jugu Korzike, ušli smo rano ujutro. Ponad toga mjestašca s manje od 3000 stanovnika, na stijenama visokim oko 70 metara, smjestila se stara utvrda, sagrađena ne bi li Korzikance zaštitila od stalnih osvajačkih pohoda koje su pokretale talijanske srednjovjekovne državice.

Iako mali, Bonifacio se smatra jednim od najljepših, ali i najelitnijih francuskih odredišta. U ljupkim galerijama i dućanima te restoranima na visokim liticama s pogledom na Sredozemno more sasvim je lako potrošiti popriličnu svotu novca.

Gastronomska ponuda na otoku i više je nego raskošna. Najviše smo uživali u finim sirevima koje serviraju s marmeladom ili u vinu.

U dijelu grada oko marine mnogo je noćnih klubova, od kojih su neki na otvorenom pa je pravi užitak ondje provesti večer. Ipak, nama su više odgovarale mirne uličice unutar starih zidina.

Sve fotografije i detalje s romantičnog putovanja Ivane Petković Čevre pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 913) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
29. travanj 2024 00:46