NOVA GRUPA

Ivana Plechinger osnovala grupu sa suprugom i sinovima

Nakon četrnaestogodišnje pjevačke stanke Ivana Plechinger (39) vraća se na scenu – ali ne sama. Sa svoja tri “mušketira” – suprugom Brunom Kovačićem (45), skladateljem i gitaristom, te sinovima Janom (14) i Vigom (9) – osnovala je sastav Plechinger i Kovačići s kojim kreće u osvajanje top-ljestvica. Raspjevani kvartet, koji podsjeća na obiteljske bendove The Jackson 5 i The Kelly Family, ovih je dana objavio prvi singl, obradu Ivanina hita “Pitali momci” iz 1998. Za njega će snimiti i videospot, a potom lansirati nove pjesme koje će, budu li uspješne, uvrstiti na album.

– U našoj kući uvijek se pjevalo i sviralo, štoviše, dečki su prije propjevali nego progovorili. Kućni “koncerti” najčešće kreću spontano: Bruno uzme gitaru i zasvira, Jan mu se pridruži, a potom svi zapjevamo. Mnogi su nas nagovarali da svoj glazbeni talent pokažemo javnosti, a najviše Brunina mama Maja Kovačić, koja je prije godinu i pol u Lovranu organizirala okupljanje članova međunarodne udruge pisaca i zamolila nas da im nešto otpjevamo. Toliko ih je dirnulo naše četveroglasje – a na repertoaru su, među ostalim, bili i Beatlesi – da su zaplakali. Oduševljenje smo izazvali i kad smo u svibnju ove godine s Janom i Vigom nastupili na Narodnom radiju.

Vanna, koja je također bila gošća, u šali je rekla: “Doći ću doma i reći svojoj djeci da su samo lijepa” – smije se Ivana Plechinger, poznata po hitovima “Ja te želim (u sebi)” i “Mala ptica nebeska”, kao i vođenju dječje emisije Hugo sredinom i potkraj devedesetih. Premda su njihove obitelji, kolege i prijatelji blagonaklono gledali na tu ideju, bračni par Plechinger-Kovačić nije olako donio odluku da sinove uvede u svijet estrade.

Napisao Damir Leljak Snimio Petar Jurica

Pročitali ste dio teksta o Ivani Plechinger i njenoj glazbenoj obitelji, a više o odluci da sinove gurne u oko javnosti, pauzi vlastite karijere i što su joj djeca rekla na staru snimku emisije “Hugo”, otkrijte u novom izdanju Glorije (br. 933) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
29. travanj 2024 15:04