Ivana Roščić nova je muza Borisa Pavlina

Boris Pavlin ime je koje iz sezone u sezonu oduševljava jedinstvenošću svog rada u Hrvatskoj, a na predstojećem Schwarzkopf Cro-A-Porter-u predstavit će svoju 17. samostalnu kolekciju.

Krhke, gotovo eterične siluete u nježnim nijansama ružičaste, vanilije i bijele, bezvremenske su u svojoj ženstvenosti. Svileni organdiji protkani sitnim perlicama, najfinijom čipkom te svileni vez satkani su u sanjivu viziju žene koja egzistira na rubu mašte. Floralni motiv provlači se kroz čitavu kolekciju, kako konstrukcijski – krojevima koji asociraju na cvijetne pupoljke ili latice, tako i teksturalno- koketiranjem sa prozračnim, blago koloriranim te često gotovo prozirnim svilama. Na koncu se provlači i grafički – kroz odabir reljefnih čipki i veza koji jasno asociraju na proljetno budjenje prirode.

Graciozna poput leptira, Pavlinova je muza ove sezone sasvim neuhvatljiva, pomalo sjetna i nadasve tajnovita, a u kampanji za proljeće/ljeto 2013. savršeno ju je utjelovila mlada hrvatska glumica Ivana Roščić. Kako je dizajner htio za svoju kampanju nekoga jako krhkog s bezvremenskim crtama lica, tako se Ivana odmah nametnula kao idealan izbor.

Linker
24. studeni 2023 12:17