MODNI STIL

Ivo Perkušić: Imam 15 pari kupaćih gaćica

Glumcu i voditelju IN Magazina na Novoj TV, 29 – godišnjem Ivi Perkušiću, ovo je ljeto najvažnije da se dobro odmori. Već je desetak dana proveo u Portugalu, a ostalo će vrijeme biti u svom rodnom Splitu. I neopisivo se veseli što će ujutro moći dugo spavati i što će imati vremena za kave s prijateljima i kupanje na skrovitim plažama.

Nakratko će skočiti i u Zagvozd, na susret glumaca, jer glumi u predstavi “Škrtičina”. Uz to piše i doktorat iz talijanske teatrologije, a kad prođe ljeto, preuzet će i ulogu voditelja i DJ-a na jednoj novoj radijskoj postaji.

Što je za vas idealno ljetovanje? – Biti kod kuće, da mi mama fino kuha i da ne razmišljam što ću odjenuti i kamo ću ići, a skoknut ću i do Hvara i Visa. Još sam pod dojmom desetak dana provedenih u Lisabonu, što mi je bilo bitno jer već šest mjeseci učim portugalski, da stalno slušam fado – Ana Moura i Mariza su mi omiljene izvođačice – i prisjećam se što sam sve vidio, a bogme i kušao. Hrana im je odlična.

Kako se odijevate ljeti? – Uglavnom sam u kratkim hlačama uz koje kombiniram pamučne majice ili lanene košulje zavrnutih rukava. Uz to nosim japanke, a na večer finije sandale od kože.

Jeste li kupili nešto novo? – Japanke i kupaće gaćice Emporio Armani. Imam barem 15 istih kupaćih gaćica, a svake godine kupim još jedne. No, cijelo ljeto nosim samo one koje sam zadnje kupio. Nosim slip model jer su mi nekako najsportskije i u njima se najslobodnije osjećam u moru.

Komentirate li katkad modni ukus drugih muškaraca? – Nisam kritičan prema ljudima oko sebe. Nek’ nosi tko što želi. Bila riječ o slip gaćicama ili šarenim košuljama. Naravno da je bolje ako su pritom zadovoljeni osnovni estetski kriteriji. Nosite li nakit? – Često svoje kombinacije upotpunjujem lančićima i narukvicama od metala i kože. Najviše mi se sviđaju Dieselove.

Imate li omiljene kreatore? – Prijateljica mi je Jana Letilović, splitska dizajnerica koja je nedavno otvorila dućan u Riminiju. Tek je nedavno počela kreirati za muškarce pa nosim njezine prve modele.

Što radite na plaži? – Samo se sunčam i plivam i, kao pravi horoskopski Lav, uživam na suncu. Mogao bih tako provesti cijeli dan – kad ne bih spavao skoro do podneva. To je nešto što si mogu priuštiti samo na odmoru.

Koliko je vježbanja potrebno za vašu fit formu? – U Zagrebu sam u teretani svaki dan po sat i pol, dok se na godišnjem malo opustim. Tad vježbam jednom ili dvaput tjedno, tek toliko da održim formu, uglavnom s kolegicom Anom Gruicom i njezinim dečkom u njihovoj teretani koju su nedavno otvorili.

Koje su vam omiljene vježbe? – Nemam omiljenih. Sve su one “paket” namijenjen cijelom tijelu. Sve treba biti izbalansirano, baš kao i prehrana.

Pazite li što jedete? – Nastojim jesti što zdravije, dosta povrća, malo piletine, puretine… To jedino i znam pripremiti. Ništa si ne uskraćujem, ali i ne dopuštam da mi peciva, čokolade i grickalice prijeđu u naviku. A sreća je da me se baš i ne prima. No, moram priznati da mi je uvijek drago vidjeti na tanjuru biftek i čokoladnu tortu.

Helena Štahan

Linker
28. travanj 2024 08:45