UNICEFOVA DONATORSKA VEČERA

Izbornikovo obećanje djeci

UNICEF-ova donatorska gala večera Obećanje djeci, održana 28. veljače u splitskom hotelu Le Meridien Lav pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. Ive Sanadera, potpuno je uspjela. Prodajom ulaznica i dragih predmeta koji na djetinjstvo ili početne uspjehe podsjećaju pjevače Tonyja Cetinskog, Olivera Dragojevića, Tedija Spalata i Zlatana Stipišića Gibonnija, sportaše Blanku Vlašić, Slavena Bilića, Ivana Balića i Ivana Kureta te glumca Roberta Kurbašu, kao i lopte s potpisima cijele nogometne reprezentacije i originalne ilustracije Dubravke Kolanović, autorice UNICEF-ovih čestitki, prikupljeno je 796.000 kuna koje će se iskoristiti za uređenje igrališta splitskih vrtića, nabavu didaktičkih igrala za slijepu i slabovidnu djecu kao i za kupnju pokretnih platformi u Osnovnoj školi Gripe, a dio novca utrošit će se i za nabavu mobilnog inkubatora za Odjel intenzivne skrbi Klinike za dječje bolesti u Splitu.

Iako je večer prvenstveno imala humanitarni karakter, glavni događaj bio je proglašenje Slavena Bilića za UNICEF-ova ambasadora dobre volje. Na improviziranoj pozornici dočekali su ga dosadašnji ambasadori Bojana Gregorić Vejzović, Maja Vučić i Zlatan Stipišić Gibonni, koji je izborniku nogometne reprezentacije i predao potvrdu o inauguraciji.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 687 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
02. svibanj 2024 17:50