NAGRADNA IGRA

Izvučeni dobitnici za festival zborskog pjevanja!

Nakon gotovo četiri mjeseca traženja, početkom lipnja su napokon izabrane djevojke iz brojnih hrvatskih gradova koje ce postati članice Djevojačkog zbora Hrvatske koji ce se oformiti u sklopu Prima Ars Festa 2010.

Djevojke su inače članice renomiranih hrvatskih zborova, te su ili po preporuci svoga dirigenta ili po audiciji upale u A klasu te postale članice državnog zbora. Šezdesetak djevojaka 20. lipnja stiže u Zagreb, gdje će dva tjedna aktivno uvježbavati program i surađivati sa istaknutim hrvatskim glazbenicima.

Prvi festival za promociju zborskog pjevanja Prima Ars Fest 2010 održati ce se 3.srpnja u Zagrebu. Ove godine nositelji festivala su djevojački zborovi.

Ideja festivala je podržati i promovirati izvrsne hrvatske zborove iz kojih su izabrane najbolje pjevačice od kojih se oformio Djevojački zbor Hrvatske koji će u subotu, 3. srpnja nastupiti pod vodstvom maestra Mladena Tarbuka i uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski sa pocetkom u 20 sati.

Članice Djevojačkog zbora Hrvatske došle su iz brojnih hrvatskih gradova (Osijek, Varaždin, Split, Dubrovnik, Zagreb, Pula, Valpovo i drugi.) u Zagreb, gdje uvježbavaju program za koncert. Djevojke će izvesti djela hrvatskih skladatelja. Djevojački zbor Hrvatske uvježbava mestro Ivan Josip Skender.

Osim ovog, samo za ovu priliku oformljenog ansambla, u drugom djelu koncerta bit će izvedena hrvatska praizvedba spektakularnog djela Karla Jenkinsa: Adiemus koji je vec osvojio brojne svjetske pozornice. Na Adiemusu ć,e uz pratnju Simfonijskog orkestra nastupiti i Djevojački zbor Mozartine, te solistice Ivana i Marija Husar te Ivana Kindl .

Nagradna igra je gotova. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali te čestitamo dobitnicima:

Maja Peretić, Zagreb Orhidea Martinić, Zagreb

Dobitnici će osobno biti obaviješteni o načinu podizanja ulaznica

Linker
27. travanj 2024 02:29