PRED OGLEDALOM

Jana Fabijanić: Šminka me u 15 minuta pretvara u drugu osobu

Radijska voditeljica s velikim pjevačkim ambicijama – koja za ovu jesen priprema nastupe s engleskim pjevačem Simonom Marlowom i Jazz orkestrom HRT-a te s bendom Double Bubble – zna kako uz pomoć odjeće i make-upa napraviti totalnu metamorfozu svog lika. Prava je šteta što 34-godišnja Jana Fabijanić nije češće na pozornici i pred kamerama.

MODA U modi kombiniram razne stvari i stilove – jedan dan izgledam kao da idem na snimanje spota nekog hip-hop benda, drugi dan sam kustosica u muzeju. Nedavno sam probala bandage dress i zaljubila se u taj dizajn koji mi odlično pristaje. U mojoj garderobi su i cipele koje je moja mama nosila prije više od trideset godina i koje su potvrda nekadašnje vrhunske kvalitete. Sve su to modeli s potpeticom srednje visine, salonke u kojima noga najljepše izgleda, koje su najudobnije, najzdravije i najelegantnije. Stoga apeliram na to da se prestanu prodavati samo cipele s vrtoglavo visokim i ravnim potpeticama.

RITUAL NJEGE Kada imam vremena, njega kože – koja mi je suha i osjetljiva – postaje mi pravi ritual u kojem istinski uživam. A njegov najvažniji dio je čišćenje za koje odnedavno koristim L’Orealovu Skin Perfection micelarnu otopinu. Uz nju mi ne treba ni mlijeko za čišćenje ni voda za ispiranje: samo njome natopim blazinicu i odstranim šminku bez trljanja i ispiranja.

CVIJEĆE, LOKNE, PLETENICE Prirodna boja kose mi je mišje siva, koja ljeti posvijetli na suncu, a zimi – uz pomoć pramenova u frizerskom salonu. Najviše volim da je duga i da izgleda kao da sam se tek probudila. Nedavno sam napravila undercut, ali onda su mnogi krenuli s tim trendom tako da je sada puštam da raste i igram se pletenicama, cvijećem u kosi, loknama… I potajno maštam da jednog dana napravim bob frizuru, strogu, sa šiškama.

VOLIM MAKE-UP Volim make-up jer me u 15 minuta, pa i manje, može pretvoriti u drugu osobu. Promatrajući kako to rade profesionalci, i sama sam mnogo naučila pa sam najponosnija kad osjenčam oči tehnikom tri sjenila. Kao bazu uvijek koristim mineralni puder, korektor za podočnjake, maskaru, rumenilo i olovku za obrve. Od trikova volim efekt koji postignem oštrijim iscrtavanjem obrva.

GLAZBENI GURMAN Veliki sam glazbeni gurman, a bitno mi je da je glazba dobra i da mi uspije pritisnuti onu ‘točku’ u glavi zbog koje se osjećam dobro kad je slušam. Na mom MP3 playeru ima svega – od Rage Against the Machine do Beethovena. Sa sazrijevanjem je došla i ljubav prema jazzu koji u ranijim godinama nisam toliko razumjela.

SAVJET ZA VJEŽBANJE Dala bih savjet svima koji vježbaju – nemojte misliti na cilj i nemojte se ubijati vježbanjem jer ćete pregorjeti i brzo odustati. Ja odem u teretanu dvaput tjedno, ponekad vozim bicikl ili rolam i to zaista odlično utječe na moj duh i tijelo.

Sonja Mlinar

Linker
26. travanj 2024 03:19