DAMSKI KUP

Janica: Ovo je čisti užitak

Prvi dm damSKI kup, natjecanje u rekreativnom skijanju za žene koje se u organizaciji tvrtke dm i Hrvatskog skijaškog saveza održalo na Bijelom spustu zagrebačkog Sljemena, 17. siječnja, dobilo je svoju – prvu damu. Pobjednica je 30-godišnja Tijana Brletić, djelatnica Vipnetove službe za korisnike.

– Nisam se nadala pobjedi jer sam se posljednjih godina malo ulijenila, ali oprema i skije koje sam dobila kao nagradu obavezuju me da se trgnem i usput naučim skijati svoje kćerkice Janu (4) i Vitu (1,5) – izjavila je najbolja između 120 rekreativnih veleslalomašica, kojoj je prva čestitala drugoplasirana, televizijska voditeljica Barbara Štrbac. Treća je u cilj stigla Vedrana Senečić, a najviše pozornosti privukla je prva predvozačica utrke, Janica Kostelić:

– Baš poput Utrke skijaških legendi na nedavno održanoj Snježnoj kraljici, dm damSKI kup za mene je čisti užitak. Lagano, revijalno i bez imperativa pobjede. Samo dobra zabava i druženje – govorila je dok je strpljivo dijelila autograme okupljenim mališanima. Cijelo događanje opušteno su shvatile i njene dojučerašnje kolegice, hrvatske skijaške reprezentativke Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić, Matea Ferk i Tea Palić koje su se, ekskluzivno za ovu utrku – našminkale. U znak zahvale svom sponzoru, dm-u, što je uložio u najljepši zimski sport – skijanje.

Gledatelji u ciljnoj ravnini krijepili su se vojničkim grahom, juhama, čajevima i novim vrstama kruha iz tvornice zdrave hrane Mavrović. Među obiteljima koje su provele sunčan dan na osniježenom Sljemenu našao se i direktor dm-a za Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru te Bosnu i Hercegovinu, Mirko Mrakužić, koji je stigao sa suprugom i njihovo troje djece. S neskrivenim oduševljenjem, pozvao je goste da dođu na isto događanje, na istom mjestu – dogodine:

– Ovako masovan odaziv na zajedničku rekreaciju nadomak Zagrebu za nas je pun pogodak! Zato će dm nastaviti s kampanjama s ciljem popularizacije sporta i promocije zdravog života – kazao je i otkrio da će im skijanje i naše skijašice ostati u fokusu pa će tako Janicu Kostelić u kampanji Lijepa, ako to želiš na proljeće naslijediti – Nika Fleiss.

Silvija Glavić Stocca

Linker
27. travanj 2024 06:25