EKSKLUZIVNO U GLORIJI

Jasenka Puc: Sve bih dala za samo još jedan Iztokov dodir

– Iztok, bori se, ne idi… ponavljala sam bez prestanka. Na trenutak mi se učinilo da me čuje, da se pokušava boriti. Krajičkom oka vidjela sam kako su zatitrale linije na monitoru i vratile se u normalu. I tračak nade cijelu me obuzeo. No, čim sam spustila pogled, monitor je počeo jednolično pištati i linija je opet postala nepovratno ravna. Znala sam da je to kraj, ali nisam ga htjela prihvatiti. Nastavila sam supruga milovati po kosi, ljubiti mu upale obraze, čvrsto mu stiskati tanke, gotovo prozirne ruke od kojih su nekad strahovali najbolji rukometni vratari svijeta… Sve bih dala za smo još jednu riječ, jedan pogled, jedan dodir – s tugom se prisjeća 43-godišnja Jasenka Puc posljednjih trenutaka uz svog supruga, slavnog rukometaša Iztoka Puca , koji je 19. listopada u bolnici u San Diegu izgubio bitku sa zloćudnom bolešću.

Rukometaš koji je zadužio jugoslavenski, hrvatski i slovenski rukomet i koji je u svojoj karijeri osvojio najveća odličja – brončanu olimpijsku medalju u Seulu 1988. za Jugoslaviju, te Hrvatskoj donio prvo olimpijsko zlato 1996. iz Atlante, a prethodno i broncu s Europskog prvenstva u Portugalu 1994., kao i srebro sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995. – prve simptome bolesti primijetio je početkom ove godine.

Najprije je napipao kvržicu uz kralježnicu. Ali kako je veliki gurman, supruga i 21-godišnji sin Borut zadirkivali su ga da je to dokaz kako je ušao u još malo deblju “fazu”. Naime, nakon što je prestao igrati rukomet, malo se opustio i dobio trbuščić, pa je prihvatio zafrkanciju na svoj račun. Ali do početka ožujka kvržica je narasla, a njega su sve više boljela leđa. Iako je bio uvjeren da se “zaležao” na krivu stranu, ipak je otišao na pregled u bolnicu u Sarasoti, kamo se prije osam godina obitelj Puc doselila da bi se njihov sin Borut mogao ozbiljno baviti tenisom. Jasenka i Iztok Puc prodali su veći dio nekretnina i kafić u Zagrebu te se nastanili na Floridi gdje su se bavili uvozom biokristalnih podloga za krevete hrvatske tvrtke “Pavletić”, koje štite od zračenja.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o ispovijesti Jasenke Puc i njenom životu s Iztokom pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.876) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
22. travanj 2024 11:02