Reuters
NOVI KREATIVNI DIREKTOR

Jasno najavljen novi početak francuske modne kuće

Nakon što je prošlog tjedna konglomerat Kering otkrio da Hedi Slimane (47) odlazi s pozicije kreativnog direktora modne kuće Saint Laurent, napokon je potvrđeno da će na njegovo mjesto doći belgijski dizajner talijanskog porijekla Anthony Vaccarello.

– Neizmjerno sam zahvalan na prilici da doprinesem povijesti ove iznimne kuće – izjavio je Anthony koji je zbog ponude francuske modne kuće nakon jedne godine napustio Versus Versace, drugi brend talijanske luksuzne modne kuće Versace.

Odlazak Hedija nakon četiri godine nevjerojatno uspješnog vođenja Saint Laurenta, u kojem je uspio povećati prodaju za 175 posto, mnoge je šokirao, a svima je jasno da je pred Anthonyjem veliki izazov da nastavi ono što je Hedi započeo.

Svoju prvu kolekciju za Saint Laurent predstavit će u listopadu, ali već sada je “stao na žulj” obožavateljima brenda i njegove donedavne zvijezde. Naime, sa službenog Instagram profila luksuzne modne kuće izbrisane su sve fotografije i ostavljena samo jedna – ona Anthonyja Vaccarella. Taj potez razljutio je obožavatelje brenda koji su novom kreativnom direktoru i modnoj kući poručili da povuku iz prodaje sve Hedijeve kreacije s obzirom da su odlučili izbrisati sve povezano s njim i njegovim radom.

Jasno najavljen novi početak modne kuće pod vodstvom belgijskog dizajnera nije naišao na odobravanje, a kako će se snaći u zahtjevnoj ulozi vidjet ćemo u listopadu na predstavljanju kolekcije za proljeće 2017. godine.

Linker
26. travanj 2024 01:07