TEŠKE OPTUŽBE

Je li liječnik ubio Michaela Jacksona?

Liječnik Michaela Jacksona ubio je slavnog pjevača kroz grubi nemar, tvrde tužitelji na suđenju za smrt Kralja popa koje je konačno počelo u utorak u Los Angelesu. Međutim, njihove tvrdnje demantira liječnikov odvjetnik koji navodi kako je Jackson sam kriv za svoju smrt.

Na početku dugo očekivanog suđenja Conradu Murrayju, liječniku Michaela Jacksona, njegov je odvjetnik rekao kako je pjevač preminuo ‘odmah’ po uzimanju dva različita lijeka dok se liječnik nije nalazio u sobi. Nesretni se slučaj dogodio 25. lipnja 2009. godine.

Okupljeni na suđenju ostali su šokirani kada je državni odvjetnik David Walgren pokazao fotografiju besvjesnog Jacksona na bolničkim kolicima. Tu je fotografiju usporedio s onom od dana ranije na kojoj se pjevač priprema za turneju.

– Što se točno dogodilo u 12 sati razmaka između probe i njegove smrti – pitao se Walgren aludirajući na grešku liječnika. Njegovo je izricanje optužbi trajalo oko sat vremena navodeći kako je Murray ubio Jacksona kombinacijom narkoze i lijekova.

Walgren je sudu pustio i audio snimku na kojoj se Jackson, dva mjeseca prije smrti, čini vrlo nadrogiranim te iskrivljenim glasom govori o svojim snovima. Snimka je nastala 10. svibnja 2009. godine.

Naveo je i kako je Michael Jackson stavio svoj život u ruke doktora Murrayja i to ga je krivo povjerenje stajalo života.

– Conrad Murray više je bio motiviran svojim 150 tisuća dolara teškim ugovorom s Jacksonom, nego obvezom da brine o pjevaču – rekao je tužitelj Walgren.

Branitelj je demantirao optužbe te je naveo kako je tog jutra ‘Kralj popa’ bez dozvole liječnika, samoinicijativno popio nekoliko različitih lijekova koje su stvorile ‘savršenu oluju u tijelu’ kobnu za život Jacksona. Bude li osuđen, liječnik bi mogao biti kažnjen s četiri godine zatvora.

Linker
19. travanj 2024 15:50