Jedan od najgledanijih domaćih filmova dostupan i na DVD-u

Višestruko nagrađivani dokumentarni film redateljice Dane Budisavljević ‘Nije ti život pjesma Havaja’ izdan je na DVD-u u produkciji zagrebačkog Hulahopa. Nakon bogatog festivalskog života po cijelome svijetu Havaji se vraćaju kući kao najbolji dar za sve koji se pitaju što je različitost i zašto ne smijemo diskriminirati.

Film kroz ritual objeda šarmantne obitelji redateljice iskreno, s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem među najbližima. Obiteljski razgovori o hipijevskom životu, homoseksualnosti, generacijskom nerazumijevanju, mržnji, ljubavi i kuhanju vode gledatelje kroz film pun neočekivanih obrata i snažnih momenata identifikacije.

– Kroz niz trenutaka zajedničkih obroka s ocem, majkom, bratom i na kraju čitavom obitelji Dana Budisavljević vodi ih na nešto što će se u konačnici pokazati kao terapijsko putovanje za sve sudionike – o Havajima je rekao član Britanskog psihoanalitičkog društva Kannan Navaratnem

‘Nije ti život pjesma Havaja’ premijerno je prikazan na ZagrebDOX-u 2012., a film je u Hrvatskoj pogledalo preko deset tisuća ljudi što ga svrstava u red najgledanijih domaćih filmova. DVD je dostupan u knjižarama Školske knjige, zagrebačkoj Superknjižari, u Kino Europa Shopu te putem interneta na superknjizara.hr.

Linker
28. travanj 2024 17:50