Sipa/Cropix
HUFFINGTON POST

Jedino Scarlett Johansson mogla bi me zamjeniti u ulozi Poison Ivy

Slavna glumica u intervjuu za Huffington Post pričala je o prvom filmu koji je snimila nakon rođenja djeteta i o budućim projektima, a između ostalog naglasila je da bi u ulozi Poison Ivy voljela vidjeti Scarlett Johansson.

Nakon gotovo tri godine stanke i rođenja trećeg djeteta 2012. godine Uma Thurman (43) vratila se glumi i odigrala ulogu u filmu Nimfomanka, kontroverznog danskog redatelja Larsa von Triera (57), u kojem se pojavljuje u samo jednoj, dugačkoj sceni.

Američka glumica u filmu glumi ostavljenu ženu koja uleti u stan nimfomanke Joe i djeci predstavlja očevu ljubavnicu pokazujući im mjesto na kojem je počeo raspad njezinog dugogodišnjeg braka – krevet.

Izdvojili smo par najzanimljivijih pitanja iz intervjua za Huffington Post:

Je li Lars tražio baš Vas za ovu ulogu?

Da. Čuli smo se telefonom, nedugo nakon što sam rodila kćer. Moja beba bila je tek tri tjedna stara, a on me nazvao da mi ponudi tu ulogu. Oduvijek sam htjela raditi s Larsom von Trierom i smatram ga umjetnikom koji samo postaje bolji. On je potpuno ciničan i volim njegov posljednji film.

Melankoliju?

Da. Bio je umjetnički i vizualno nevjerojatan. Mi smo se, znači, čuli preko telefona i ja nisam u to vrijeme glumila, očito, jer sam rodila dijete. Nisam niti planirala uskoro glumiti, ali sam pročitala taj monolog od sedam ili osam stranica i pomislila sam da je to savršena stvar za mene kako bih se prisjetila što zapravo volim kod glume. Imala sam osjećaj da će to biti vrlo ispunjavajuća scena.

Priča se o snimanju trećeg dijela filma Kill Bill. Razgovarate li s Quentinom Tarantinom o liku Beatrix?

Priča se o tome, priča se o tome da se ne radi. Nije napisano, koliko ja znam. Postoji mogućnost da nikada neće biti snimljen i isto tako da će biti. To je ta prekrasna stvar kada se radi o umjetniku poput Quentina: vrlo je nepredvidljiv. Gotovo mislim da što ljudi više žele vidjeti nastavak da je to manji poticaj njemu da ga snimi.

Bio sam dijete kada je film Batman i Robin izašao i obožavao sam Vas u ulozi Poison Ivy.

Onda sigurno obožavate Mae West jer mi je ona bila glavni uzor za tu ulogu.

Da netko treba glumiti Poison Ivy u ponovnom snimanju Batmana, tko bi to trebao biti?

Imam problem s intervjuima jer kada trebam reći nečije ime potpuno zaboravim tko je. Ona je najpoznatija djevojka ikad.

Jennifer Lawrence?

Nije Jennifer Lawrence, iako je divna i sviđa mi se kako glumi, baš sam je jučer gledala. Svaki put zaboravim imena. Scarlett Johansson! Ona bi bila odlična, morala bi biti Scarlett.

Razgovarao: Matthew Jacobs

Linker
28. travanj 2024 22:08