SLAVNI GOST

Jeremy Irons stigao na Sarajevo film festival

Britanski glumac i oskarovac Jeremy Irons (63) ponovno je gost Sarajevo film festivala. U grad na Miljacki ovaj put dolazi kao kustos Zaklade Katrin Cartlidge, a u kinu Meeting Point u subotu 14. srpnja u 14,30 sati u njegovu čast održat će se specijalna projekcija dokumentarnog filma “Trashed” (Zemlja smeća) britanske redateljice Candide Brady, čiji je Jeremy Irons protagonist i producent.

Za potrebe toga filma slavni je glumac proputovao zemaljsku kuglu i posjetio zemlje poput Islanda, Brazila i Vijetnama, koje se, svaka na svoj način, suočavaju s problemom zbrinjavanja otpada.

– Ako mislite da vas se ekološki problemi i problemi zbrinjavanja otpada ne tiču, nakon ovog filma sigurno ćete promijeniti mišljenje – kaže Jeremy Irons, koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja gledatelja. Ovaj put u fokusu neće biti njegova blistava glumačka karijera, te uloge u filmovima kao što su “Waterland”, “The Man in the Iron Mask”, “M. Butterfly” , “The Mission”, te “Reversal of Fortune” za koju je nagrađen Oscarom i Zlatnim globusom za najboljeg glumca – nego ekologija.

Netom nakon završetka Sarajevo film festivala, Irons će provesti dva dana u Dubrovniku u društvu još tridesetak sudionika festivala. Oni će od 15. do 17. srpnja boraviti u luksuznom dubrovačkom hotelu Rixos Libertas, a u planirane aktivnosti uključeni su razgledavanje starog dijela grada i krstarenje. Kao gosti Sarajevo film festivala Dubrovnik su prethodnih godina posjetili Nick Nolte, Steve Buscemy, Kevin Spacey, Gillian Anderson, Mickey Rourke i Morgan Freeman.

Linker
02. svibanj 2024 18:06