LJEPOTICA I MAJKA

Jessica Alba: S prvim sam djetetom pomislila da ću puknuti

Američka glumica Jessica Alba (30) i dalje je seks simbol, ali otkako je od 2008. godine u braku s producentom Cashom Warrenom (32) te je postala majka dvije kćeri, Honor Marie (3) i četveromjesečne Haven Garner, na život gleda mnogo drukčije nego prije. U intervjuu za australsko izdanje magazina InStyle Jessica se pokazala kao prava i iskrena mama.

– To je iskustvo koje vas potpuno preuzme. Ne razmišljam više mnogo o sebi, jer kao i mnoge druge mame čitavo vrijeme nastojim biti djeci u potpunosti na usluzi s onim što im u danom trenutku treba. Pritom vjerojatno griješim u tome što ponekad želim previše – kaže lijepa glumica, koja otkriva i kako je s drugom djevojčicom mnogo opuštenija negoli s prvom.

– Ne uzbuđujem se više toliko oko svake prehlade. Prije bi me svako kihanje, crvenilo ili kvržica na glavi djeteta izludili. Sada tome pristupam mnogo smirenije.

I dok plač svoje prve kćeri Haven često nije mogla zaustaviti, s Honor je već razvila odgovarajuće “taktike”.

– S Honor je sve bilo novo i nisam imala samopouzdanja, što je ona osjećala, pa bi nastavila plakati. To se nije događalo često, ali sam ponekad mislila da ću puknuti.

Glumica priznaje da često koristi usluge dadilje, jer je majčinstvo za zaposlenu ženu iznimno težak zadatak. Zvijezda serije “Anđeo tame” i filmova “Honey”, “Fantastična četvorka”, “Predigra za brak” i “Grad grijeha”, u prvoj se trudnoći borila i s problemom težine.

– Kad sam bila trudna s Honor nisam baš odabirala najzdraviju moguću hranu. Tako sam odjednom dobila preko 30 kila i nakon toga se više nisam vagala. S Haven sam dobila puno manje, pa sam bila bliže tome da se osjećam ugodno u svojoj koži.

Glumica nakon poroda triput tjedno vježba, često u društvu supruga, s kojim tako provodi više vremena, te se već vratila u formu. Ključne promjene na njoj nisu, međutim, fizičke, već psihičke prirode.

– Osjećam se potpuno drukčije kao majka. Napokon sam svoja, “pri sebi”. Prije sam uvijek radila na vlastitom identitetu, a sada sam napokon skrenula pogled sa sebe. Vjerojatno sam prije bila i pomalo narcisoidna. Gubila sam vrijeme na nebitne stvari, a sada imam jasan životni zadatak. Rad mi je nekada bio sve, svo moje biće, i kada sam se jednom od njega odmaknula sve se promijenilo.

Osim majčinstva, Albu zaokuplja i nešto što je iz njega proizašlo – projekt nove industrije ekoloških proizvoda za djecu i kućanstvo, u kojem središnje mjesto imaju pelene, no tu su i sredstva za čišćenje i njegu tijela za mame. Na ideju je Jessica došla tokom prve trudnoće.

– Riječ je o zdravlju djece, i to ne samo moje. Zato se radije bavim time, negoli odjećom, torbicama i kozmetikom poput drugih glumica. To ne znači da i ja nisam, poput drugih majki, u trudnoći željela biti lijepa, elegantna, šik i zaigrana, u suprotnosti s onime kako sam se osjećala – loše, bolno, znojno i svrabno.

Glumici osim dadilje na profesionalnom i privatnom putu pomaže suprug, jedini muškarac u njihovom kućanstvu.

– Cash je divan i stvarno se na njega mogu osloniti. Jedino mu se ne sviđa pomisao da će djevojčice jednoga dana početi izlaziti s dečkima. Kaže to u šali, ali vidi se da već razmišlja ­­o budućnosti – zaključila je glumica.

Linker
04. svibanj 2024 18:13