PRESTIŽNA NAGRADA

Jodie Foster primit će priznanje za životno djelo

Američka glumica Jodie Foster u siječnju će dobiti prestižnu nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo tijekom dodjele Zlatnih globusa na Beverly Hillsu, kako javlja Slobodna Dalmacija.

Dvostruka Oskarovka i dobitnica Zlatnoga globusa 1991. za ulogu u filmu “Kad jaganjci utihnu”, 49-godišnja glumica će postati još jedno ime na popisu slavnih koji su tu nagradu već dobili, poput Stevena Spielberga, Al Pacina, Judy Garland, Harrisona Forda, Walta Disneya, Franka Sinatre, Bette Davis, Lucille Ball i Morgana Freemana.

– Jodie je posebna ličnost koja je već postigla važan uspjeh u karijeri, a tako će i nastaviti – rekla je Aida Takla O’Reilly, predsjednica Udruge stranih novinara u Hollywoodu (HFPA), koja organizira dodjelu Zlatnih globusa.

Foster je glumila u više od 40 filmova, a Oskare je dobila za uloge u filmovima “Taksist” i “Optužena”. Svečanost dodjele Zlatnih globusa održat će se 13. siječnja na Beverly Hillsu, a dodjela Oscara kojima se zatvara sezona holivudskih nagrada održat će se u Hollywoodu 24. veljače.

Linker
19. travanj 2024 02:22