OTKAZ UREDNIKA

Još jedna pobjeda Williama i Catherine protiv tabloida

Michael O’Kane, urednik irskih novina ‘Daily Star’ bio je prisiljen dati ostavku zbog objavljivanja fotografija vojvotkinje Catherine u toplesu s ovogodišnjeg odmora s princom Williamom. O’Kane je od rujna bio suspendiran zbog bijesa britanskih vlasnika novina.

– Kao posljedica događaja od 15. rujna 2012. nastali su problemi s vlasnicima irskog “Daily Stara”. Rasprava o tim problemima s gospodinom Michaelom O’Kaneom dovela je do njegove odluke da napusti uredničku poziciju novina – izjavio je glasnogovornik novina za Huffington Post.

– Ona nije naša buduća kraljica. Vojvotkinja ima isti tretman kao i sve ostale slavne osobe, poput Rihanne i Lady Gage – branio se tada urednik irskog časopisa, naglašavajući da fotografije nisu uključene u izdanje Daily Stara za Sjevernu Irsku, koja je dio Ujedinjenog Kraljevstva.

Tabloidi u Velikoj Britaniji bili su zgroženi ovim postupkom Iraca i dogovorili su se da neće objavljivati fotografije iz poštovanja prema privatnosti mladog para, iako su nedavno objavili princa Harryja u razuzdanom pohodu na Las Vegas. S irskim urednikom nije se tada složio ni vlasnik novina Richard Desmond, koji je prijetio da će ugasiti “Daily Star”

Linker
20. travanj 2024 12:11