POZITIVNA KAMPANJA

Još jedna vrijedna humanitarna akcija naših vaterpolista

Uoči odlaska na Europsko prvenstvo, vaterpolski reprezentativci udružili su se s mališanima iz udruge Osmijeh kako bi Hrvatskoj poslali pozitivne poruke i misli.

Prijateljstvo vaterpolista i djece rođene s rascjepom usne ili nepca započelo je na nedavnom druženju na kojem su zajedno osmislili pet jednostavnih poruka: “Osmijeh samo za tebe”, “Osmijeh – lijepa riječ bez slova”, Osmijeh – bezbroj oblika, jedno značenje”, “Osmijeh je sve!” i “Osmijeh – jedina stvar koju si svi mogu priuštiti”.

Sreća, osmijeh i želje ovih hrabrih mališana uljepšali su pripreme našim reprezentativcima za Europsko prvenstvo, koje se igra u Beogradu od 10. do 23. siječnja. Cilj ove pozitivne kampanje je što bolja socijalizacija ovih hrabrih mališana u društvu, a Hrvatski vaterpolski savez, u suradnji s partnerima, prikuplja sredstva za nabavku videolaringoskopa, aparata koji olakšava operativno liječenje djece.

Hrvatska udruga roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca – Osmijeh osnovana je s ciljem informiranja sadašnjih ali i budućih roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca, o mogućnostima liječenja, pravima koja imaju od zdravstvene skrbi i njege do završetka liječenja, a u svrhu maksimalne rehabilitacije osoba s rascjepom usne i/ili nepca.

Simbolično rečeno, cilj osnivanja Udruge vraćanje je osmijeha na dječja lica. Ovo je prva udruga takve vrste u Hrvatskoj. Udruga nije nastala kako bi se djeca s rascjepom na bilo kakav način označavala i odvajala od druge djece, upravo suprotno; osnovana je kako bi im se omogućilo što ljepše djetinjstvo, boravci u bolnici ugodniji te operacije bezbolnije.

Pogledajte u fotogaleriji pozitivne poruke naših vaterpolista i hrabrih mališana!

Linker
29. travanj 2024 06:22