OBITELJSKI ŽIVOT

Jurica Pađen: Žena me dovela u red

Moje pjesme su poput “dizelaša”: sporo kreću, ali dugo traju – kaže zagrebački roker Jurica Pađen (57) o čijoj dugotrajnosti svjedoči interes nove publike za hitove koje je stvarao tijekom gotovo četrdeset godina karijere.

Najpoznatije pjesme osnivača i vođe grupe Aerodrom, s kojom i danas nastupa – “Kad misli mi vrludaju”, “Obična ljubavna pjesma”, “24 sata dnevno”, “Fratello” i “Stavi pravu stvar na pravo mjesto” – otkrili su neki novi klinci koji ih preslušavaju na youtubeu i lajkaju na facebooku. Zanimanje publike za Aerodrom ponukalo ga je da nakon šest godina diskografske stanke, publici ponudi novi album pod nazivom “Taktika noja” u izdanju Menarta i Hipi Hopa.

– Za prave pjesme je, osim pravog mjesta, potrebno i vrijeme. Da nije tako, zvučale bi šuplje i ne bi trajale toliko dugo. Zato se ne žurim dok ih stvaram – kaže roker koji je bio član legendarnih rock-sastava, Grupe 220, Parnog valjka i Azre, a devedesetih je osnovao je i vodio Pađen band.

“Štof” za pjesme pronalazi u vlastitom životu. To potvrđuje potencijalni hit na novom albumu koji uskoro, kao licencno izdanje City Recordsa, izlazi u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, te u Bosni i Hercegovinu, u izdanju diskografske kuće Hayat. Radi se o pjesmi “Dovela si me u red” koju je posvetio svojoj supruzi Ani Šuto (34), glazbenici i bivšoj pjevačici grupe Ana i dva gana, s kojom ima sina Vitu (7) i kćer Milu (4). Pjesma, naravno, govori o tome kako ga je supruga, inače diplomirana ekonomistica i nezavršena teatrologinja, s kojom se zbližio 2004. na snimanju svojeg solo albuma “Žicanja” i oženio godinu dana kasnije, preobrazila.

– Ana je osoba u koju se mogu pouzdati, a to je meni najvažnije. Odmah sam “skužio” da će biti brižna majka, što je preduvjet za obiteljski život. Imam izraženu intuiciju izoštrenu kroz iskustva s raznim ljudima i umišljam si da mogu prosuditi kako će se tko ponijeti u određenim situacijama – kaže roker koji je jedva dočekao da postane tata.

Tanja Vučićević

Pročitali ste skraćeni dio teksta o Jurici Pađenu. Sve o njegovom obiteljskom životu i novim pjesmama potražite u tiskanom izdanju Glorije ili se ovdje pretplatite na PDF izdanje – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
14. travanj 2024 23:08