NJEGA TIJELA

Kako efikasno zategnuti kožu prije ljeta?

Instantno mršavljenje, trudnoća, neumjerno izlaganje suncu, loša prehrana, genetika, ali i sama činjenica da godine prolaze – najčešći su krivci opuštene kože koja se na pragu ljeta, kao i celulit, penje na vrh ljestvice neželjenih promjena na tijelu.

Bademovo ulje bogato vitaminima A, B i E, koenzim Q10 koji stvara novu energiju u stanicama kože, minerali i morske soli za poticanje cirkulacije te neizostavni vitamin C samo su neki od sastojaka koji će pomoći koži da vrati sjaj napetosti i zdrav izgled. Ali samo ako se tijelu posvećujemo svakodnevno.

(1) Iznimno ulje za učvrščivanje 259,90 kn Melvita (2) Estee Lauder Firming Body Creme 449 kn, Douglas

Jedan od najintenzivnijih tretmana je masaža rukama ili masažerom od prirodnih materijala (drvo, guma) tijekom nanošenja preparata za njegu, i to dva puta dnevno nakon tuširanja kako voda i odjeća ne bi dodatno isušile površinski sloj kože.

(1) Murad Body Firming Cream 342 kn, Murad centar (2) Oriflame losion za učvrščivanje kože s ekstraktom graška 39 kn, Oriflame (3) Bademovo ulje za učvrščivanje 280,90 kn L’Occitane

Ako vam je koža suha i opuštena, potrebna su joj gusta i bogata mlijeka. Hranjivi losion dovoljan je ako je riječ o koži koja tek počinje gubiti tonus, dok se za tretman vrlo opuštene kože preporučuju ulja koja uz efekt zatezanja obilato hrane kožu.

(1) Nivea Q10 plus ulje za vraćanje tonusa 55 kn, dm (2) Palmer’s Cocoa Butter formula Firming Butter 52,90 kn, dm

Usto, nekoliko puta tjedno tuširanje je poželjno završiti pilingom – time se ubrzava stanična izmjena i automatski dobiva na čvrstoći kože.

Linker
21. travanj 2024 07:15