IZUZETNA PACIJENTICA

Kako je Severina provodila svoje trudničke dane u bolnici

Dok je ležala u svojoj sobi novog splitskog rodilišta i čekala na porođaj, medicinske sestre su Severini često pjevušile: “Ovo će biti dobra noć, predosjećam…” Te njihove riječi bile su simpatična mantra kojom su prizivale dolazak na svijet njena sina kojem se nekako i nije žurilo. No, 20. veljače ipak je “kapitulirao”, a sve što se oko njega događalo, obavljeno je – carski. Naime, splitska pjevačica Severina Vučković (39) svog sina Aleksandra rodila je četiri minute poslije 23 sata carskim rezom.

Od kada je 2. siječnja zbog manjih komplikacija smještena na odjel Ginekološke urologije, bila je u sobi broj 10 na petom katu rodilišta. To je dvokrevetna soba s ležajevima koji se podešavaju daljinskim upravljačem, televizorom s desetak kabelskih programa, kupaonicom i tuš-kabinom, a kad bi ustala iz kreveta, vidjela bi more i u daljini Brač. Taj ju je prizor često znao oraspoložiti. Osim nekoliko dana kad je led okovao Split pa je i Brač nestao u sumaglici i susnježici. A svakodnevno su joj u posjet dolazili zaručnik Milan Popović i majka Ana, koja je najmlađoj od svoje tri kćeri kuhala sve što je poželjela. Za doručak bi to obično bila kajgana i voćna kaša, za ručak obvezno domaća juha, pečena riba ili meso s dosta kuhanog povrća, a za večeru joj je spravljala kompot.

A i prijatelji s estrade došli su provjeriti kako je i treba li joj što. Veselila se kad bi joj došli Petar Grašo i Danijela Martinović , a navratio je i popularni Jole . On je često bio u rodilištu jer je i njegovoj supruzi termin za porođaj njihova trećeg djeteta bio 14. veljače. Severina je od njegove supruge Ane Čagalj dobila nekoliko vrlo korisnih savjeta o majčinstvu. Dok Ana s kćerkicom Tijom nije otišla kući, Severina se znala spustiti na treći kat gdje je bila smještena pa bi malo popričale.

A iako su joj primalje savjetovale da radi vježbe za trudnice, redovito je na večer vježbala sjedeći na lopti za pilates. Nije zaboravila ni druge rodilje pa je deset lopti za pilates darovala i rodilištu. Ali i ona je dobivala male znakove pažnje. Sestre s odjela darovale su joj radosnicu u koju će bilježiti sve lijepe trenutke trudnoće i prve dane majčinstva.

Uobičajeno je da rodilje nakon carskog reza ostanu u bolnici šest ili sedam dana pa će tako Severina s Aleksandrom u stan na Žnjanu stići tek sljedeći tjedan.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o trudničkim danima Severine Vučković u bolnici pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.894) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
25. travanj 2024 23:59