Instagram
NJEGA KOSE

Kako odabrati pravu četku za kosu?

Kosu nije dobro češljati dok je mokra, a ako ju sušite sušilom, sačekajte da bude barem vlažna! Za raščešljavanje vlažne kose treba koristiti češalj sa široko razmaknutim zupcima i tek nakon svih navedenih koraka, kosu tretirati jednom od četki. Koji je najbolji odabir, ovisi o vašem tipu kose.

Ravna četka

Sve dugokose ljepotice u svom bi ormariću trebale imati ovu četku. Budući da je tako ravna, idealna je za frizure koje ne zahtjevaju puno volumena te je korisna za konačno oblikovanje vaših kovrča nakon tretiranja s drugim sredstvima. Četka je prije svega namjenjena ravnoj kosi, ili ravnanju kose, a zahvaljujući lopticama na kraju, omogućuje i lakše raščešljavanje i ne izaziva elektricitet.

Okrugle četke

Ova čarobna četka može izravnati kovrčavu kosu ili od ravne napraviti anđeoske kovrče, zapravo sve elegantne frizure s njom dolaze u obzir. Zapamtite samo tri savjeta; deblja četka je za suptilnije kovrče, tanja četka je idealna za oblikovanje šiški, a najdeblja je odlična za ravnanje kose i stvaranje volumena. Okrugle četke mogu biti vent (kao na slici) pa su pogodnije za brzo sušenje sušilom za kosu ili mogu biti napravljene od dlake koje zatim daju poseban sjaj kosi.

Klasična četka za oblikovanje

Klasična četka s jastučićem može biti manja ili veća, svejedno, bitno je da koji god oblik odabrali – imajte ju uvijek uz sebe, jer ona rješava svaki problem s kosom i odlična je za svakodnevno korištenje. Četke s kuglicama na vrhu nježne su za vlasište te razmrsuju i ravnaju kosu. Ako kupite onu s veprovom dlakom, ona je izvrsna za gustu kosu i također stimulira i čisti kožu tjemena.

Prozračna četka

Ovo je klasična četka koju možete kupiti u bilo kojoj drogeriji. Posebna je po tome što ima otvore na sebi, a odlična je ako imate kratku kosu i sušite je sušilom. Pomoću ove četke možete lako podigići kosu i date joj željeni oblik. Koristite prozračnu četku kao završni korak oblikovanja. Nanesite malo željenog sredstva za kosu na četku i prođite kroz kosu. Ona će vam također pomoći da dodate malo teksture svojoj frizuri.

Linker
13. travanj 2024 15:16