MODNA REVOLUCIJA

Karl Lagerfeld najavio ekskluzivnu online kolekciju

Iako broji 78 godina, Karl Lagerfeld jednostavno nije osoba koja dopušta da ga vrijeme pregazi, a to je dokazao i svojim posljednjim govorom kojim je otvorio pariški Le Web, jednu od najvažnijih svjetskih konferencija o IT-u (information technology). Mnogi su se začudili što je upravo jedan modni dizajner stupio na pozornicu i pokazao svoje brojne gadgete te priznao da sa sobom nosi čak četiri iPhonea i posjeduje više od 30 iPada koji mu omogućuju da crta i šalje svoje skice u studio. Demostrirao je kako kreira svoje modele, a pokazao je i skicu Stevea Jobsa koju je jutros nacrtao na iPadu. Time je na sjajan način pokazao kako koristi tehnologiju da bi unaprijedio svoj rad, istaknuvši.

– Oči držim širom otvorene iza tamnih naočala. Morate biti znatiželjni. Morate se prilagoditi svijetu koji se mijenja. Žao mi je, ali on se ne prilagođava vama – rekao je te dodao kako je dobro što nam tehnologija ne može pomoći u stvaranju onog najvažnijeg, a to su – ideje.

Konačno, na sceni mu se pridružila jedna od vlasnica i osnivačica Net-A-Portera, Natalie Massenet, koja je objavila suradnju s Lagerfeldom na njegovom novom online brendu, nazvanom Karl. Riječ je o prvom globanom lansiranju modnog brenda koje će se zbiti u potpunosti online, što znači da neće biti modne revije ni ičeg sličnog, već će se prvo predstaviti svakom pojedinom korisniku, revolucionarizirajući način na koji se kolekcije tradicionalno predstavljaju kupcima.

Online kolekcija Karla Lagerfelda bit će dostupna od 25. siječnja, a svi zainteresirani mogu se već sada predbilježiti za novosti na stranicama Ne­t-A-Portera. Dakako, dio onoga što nas očekuje u siječnju, predstavljen je u i promotivnom videu.

­

Linker
28. travanj 2024 00:52