SLOVENKA U ZAGREBU

Katarina Čas: Igra s dva muškarca

Nadam se da ću uskoro govoriti kao prava purgerica – uvjerena je slovenska TV voditeljica i glumica Katarina Čas (34) koja se prije dva mjeseca iz Ljubljane privremeno preselila u Zagreb radi snimanja serijala “Pod sretnom zvijezdom” Nove TV. Glumi ambicioznu i beskrupuloznu karijeristicu Enu Kolar, profesoricu jezika podrijetlom Slovenku, koja istodobno održava vezu s dvojicom muškaraca i svakog vrti oko malog prsta.

– Prvo sam pitala kojeg od njih dvojice Ena ipak voli. Redatelj mi je rekao – nijednog. Prihvatila sam igru i, premda Ena zna biti vrlo hladna prema muškarcima, za to ima svoje razloge. U početku mi je bilo malo frka zbog ljubljenja s jednim pa s drugim i snimanja intimnih scena u krevetu, ali moj su strah vrlo brzo rastjerali moji partneri Petar Ćiritović i Ranko Zidarić. Odmah je proradila kemija među nama, a kako su obojica zabavni i stalno sipaju štoseve, mnogo mi je lakše opustiti se i u najškakljivijim ljubavnim scenama – priznaje Katarina Čas koja za sebe kaže da je ambiciozna, ali za razliku od lika kojeg glumi u sapunici, katkad i previše obzirna.

Ovo je njezina druga suradnja s Novom TV, jer zahvaljujući gostovanju u jednoj epizodi sitcoma “Zauvijek susjedi”, u kojoj je prije tri godine glumila slovensku novinarku Uršku, producenti su je pozvali na audiciju za ulogu u sapunici “Pod sretnom zvijezdom”. – Kao prava horoskopska Vaga, vagala sam razloge za i protiv. Pristanem li, znala sam u što se upuštam, kakav je ubitačan tempo snimanja, te da mnogi glumci imaju loše mišljenje o sapunicama. Glumila sam dosad, i to glavnu ulogu, u slovenskoj sapunici “Strasti”, koja nije baš slavno završila jer je nakon tri mjeseca skinuta s programa zbog financijskih problema. Dok sam se ja tako kolebala, jedan mi je prijatelj glumac rekao: “Svaka sekunda pred kamerom povećava ti kilometražu”. Kad sam tome pribrojila da volim promjene i izazove, da ću upoznati nove ljude i imati besplatan tečaj za usavršavanje hrvatskog jezika, te razvijati međususjedske odnose, plusevi su prevagnuli nad minusima, i došla sam u Zagreb – kaže Katarina koja preko skypea svaki dan kontaktira sa svojim dečkom, slovenskim glumcem i voditeljem Ladom Bizovičarom (34), s kojim živi u Ljubljani.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Katarini Čas potražite u novom broju tjednika Gloria (br. 847).

Linker
10. svibanj 2024 11:53