NEUKROTIVA

Katarina Radivojević: Preživjela sam beogradski noćni život

– Pizde su pizde! I u Srbiji i u Hrvatskoj! A pravi frajeri su pravi frajeri. I tu i tamo! Samo što ovih potonjih u obje zemlje ima jako malo – kazala je o domaćim frajerima glumački superstar Katarina Radivojević u velikom intervjuu za novi broj hrvatskog Playboya, a prenosi Jutarnji list.

Katarina je novinarki Jeleni Jindri otkrila kako se nosi s javnom percepcijom vlastite seksualnosti, životom između Srbije i Hrvatske te kako je, kao klinka od 15 godina, jedva preživjela beogradski noćni život. Na pitanje o životu i radu u Hrvatskoj, Katarina je odgovorila kako obožava Zagreb zbog male udaljenosti od Jadrana.

– Tek sam sada shvatila koliko je to geografski divna pozicija! Zagreb je od mora udaljen svega sat i pol. To mi je u posljednjoj godini bilo najljepše otkriće! – kazala je Katarina.

– U Hrvatskoj se ipak zna i za moje srpske filmove, oni se gledaju, ljudi znaju što radim i tko sam. Osjećam, rekla bih, i neku pripadnost Zagrebu. Čak sam počela miješati hrvatski i srpski jezik, pa me prijatelji zezaju da govorim hrvatski s ekavicom – kazala je Katarina.

U Hrvatsku je došla, kaže, sa željom da se za nju čuje i izvan srpskih granica. Posebno joj je drago kad je ribari i kuharice prepoznaju i pozdravljaju, kao ovoga ljeta kada je došla u Milnu na Braču.

Meni je taj njihov topli pozdrav mnogo veće priznanje od glumačkih filmskih nagrada u Srbiji. U Šibeniku mi je jedan poznanik rekao: “Pa ti si naša, Kate!”. A čula sam i da je jedan gospodin iz Vukovara na zid nacrtao svoju ženu, a pored nje mene, kao svoju omiljenu glumicu. Oprostite, ali svi znamo što se dogodilo u Vukovaru i to su za mene velike stvari!

Na njezin je život golem utjecaj imao beogradski noćni život. Poznato je da voli tulumariti, a to je bilo presudno, kaže, za njeno odrastanje i formiranje.

– To me je jako odredilo u životu, možda i najviše. Znate, ja sam od svoje 15. godine, a ne zaboravimo da je to bilo 1995. kada se dogodila Oluja, a Beogradom su vladali kaos, kriminalci i Milošević, na ulici. Izašla sam iz toga bez dubokih ožiljaka i tetovaža, što je pravi podvig. Ne bih u detalje pričala o tom razdoblju svojeg života, ali mogu reći da sam od 15. do 19. godine, kao klinka, išla na demonstracije i borila se protiv Miloševićevog režima, a s druge strane, svake noći bila po beogradskim klubovima kojima su carevali samo kriminalci!

Još jedno teško iskustvo bile su fotografije iz filma “Morfij”, na kojima, gola, oralno zadovoljava glavnog lika, a prenijeli su ih srpski i hrvatski mediji. Te provokacije su joj odvratne.

– Oni eksploatiraju ono što ja smatram svojim isključivo umjetničkim doprinosom nekom filmu ili projektu. Nikada se u životu nisam skinula gola za Playboy, niti svoje sise stavila na pladanj novinskim fotografima. Sve moje fotografije na kojima sam gola su iz filma ili prave paparazzo fotografije!

Linker
01. svibanj 2024 22:00