INTIMNA ISPOVJEST

Kate Moss: Zbog skidanja sam imala živčani slom

Kate Moss (38) danas je manekenska superzvijezda i modna ikona, no u razotkrivajućem intervjuu za magazin Vanity Fair otkrila je kako je na početku karijere bila nesigurna tinejdžerica te kako se teško nosila s pritiscima koje modna industrija postavlja premladim djevojkama. Jedan od traumatičnih događaja koji će joj zauvijek ostati u sjećanju je snimanje za magazin The Face kad je bila 16-godišnjakinja, a na kojemu je fotografkinja tražila da obnaži grudi.

Foto: Vanity Fair – Nije mi se to svidjelo, ali rekli su da me neće ponovno angažirati ako to ne napravim pa sam se zaključala u zahod i plakala te na kraju izašla i učinila to. No, osjećala sam se loše zbog toga i tražila sam da jedini muškarac na snimanju okrene glavu i ne gleda mi grudi – ispričala je Kate Moss.

Za mladu Kate još traumatičnije je bilo snimanje kampanje za modnu kuću Calvin Klein početkom devedesetih, koje ju je vinulo među namekenske zvijezde.

– Imala sam živčani slom, tad mi je bilo 17 ili 18 godina. Osjećala sam se loše što sam morala zajašiti poluodjevenog muškarca, nije mi se to sviđalo. Dva tjedna nisam mogla izaći iz kreveta, mislila sam da ću umrijeti – priznaje supermodel, danas u manekenskoj mirovini no s razgranatim poslovima vezanim uz svoje ime, od linija odjeće do parfema.

Kate Moss tada je bila u vezi s holivudskim glumcem Johnnyjem Deppom i on joj je, kaže, bio jedina pomoć, no kad su nakon četiri godine veze prekinuli, manekenka je, priznaje, godinama plakala i patila jer ne može pronaći osobu kojoj bi vjerovala, iako je naizgled vodila glamurozan život pun ludih zabava.

Moss je danas u sretnom braku s Moss s rokerom Jamieom Hinceom, a iz prijašnje veze ima devetogodišnju kćerku Lilu Grace.

Linker
24. travanj 2024 20:31