JOSIPA KUSIĆ

Kod mene rigorozne dijete ne dolaze u obzir

Imoćanka Josipa Kusić aktualna je Miss Hrvatske. Još dva mjeseca tinejdžerica (za dva mjeseca napunit će 20 godina), na svoju ljepotu ne mora osobito paziti, Titula joj, kaže, u životu nije mnogo promijenila, osim što novcem zarađenim od revija i snimanja može sama sebi financirati život u garsonjeri Zagrebu. Naime, atraktivna brineta, odnedavno je i brucošica na zaprešićkoj Visokoj školi za poslovanje i upravljanje “Baltazar Adam Krčelić”.

Jeste li što mijenjali u svom izgledu otkako ste postali Miss Hrvatske? – Od izbora za Miss Zagreba u travnju malo sam se udebljala. Nakon stresnog razdoblja – priprema za upis na fakultet i izbora za Miss Hrvatske – bio mi je nužan odmor. Otišla sam na odmor na Šoltu, opustila se i “nabila” četiri kilograma. Sad težim 65 kilograma, što na moju visinu od 182 centimetra nije mnogo, ali po propozicijama izbora ne smijem mijenjati svoj izgled. Zato ću do izbora za Miss svijeta sredinom prosinca morati vratiti staru kilažu.

Kako ćete istesati liniju? – Veliki sam gurman pa rigorozne dijete ne dolaze u obzir. Ne mogu gladovati kad učim pa radije pojačano vježbam u teretani, po programu osobnog trenera. Ulažem sve nade u to.

Pazite li inače na prehranu? – Nikad ne bih mogla postati vegetarijanka jer obožavam meso s pečenim krumpirima i ostala jela mog kraja. U mom Imotskom izvrsno se jede, a moji roditelji vode bitku tko će prije do štrednjaka. Na moju radost.

Imate li i neki tradicionalni recept za ljepotu? – Moja majka Anka pripravlja izvrsno ulje za tijelo od maslinova i orahova ulja, mrkve i nekih njenih tajnih sastojaka. Kad ga umsiram, koža mi postaje satenasta i blago nijansirana. Izvrsno je i za održavanje preplanule boje, a i kao sredstvo za zaštitu od sunca. Uz dodatak limuna, nedavno sam ga upotrijebila i kao pakung za kosu jer mi se feniranjem za potrebe snimanja prilično posušila.

Imate li prirodnu boju kose? – Ne, do izbora sam imala svoju prirodu kestenjastosmeđu nijansu, a onda su mi savjetovali da je obojim u nekoliko tonova tamniju boju. Kazali su mi da tamnokose djevojke sa svijetlim očima bolje prolaze na izborima. Iskreno, meni se više sviđa moja prirodna boja, prošarana pramenovima od sunca.

Da vam preporuče i neku estetsku operaciju, biste li pristali? – Već je bilo sugestija da bih mogla povećati grudi, ali to ne dolazi u obzir jer sam zadovoljna sobom. Vjerojatno ću biti jedna od rijetkih na svjetskom izboru koja će iskreno moći reći da nije načinila nikakve korekcije. A kad sve to prođe i jednoga dana osnujem obitelj, znam da se pred suprugom i djecom ne bih više dobro osjećala s umjetnim grudima. Pa, i manje grudi su lijepe.

Svojevremeno ste radili u jednoj zubarskoj ordinaciji. Što činite za blistav osmijeh? – Iako sam radila samo s papirima, ali nagledala sam se svakakvih zubiju. I mnogo naučila o njihovoj njezi. Primjerice, da su najbolje paste one koje stvaraju bogatu pjenu. Iako više ne radim kod zubara i danas, pri upoznavanju, ljudima prvo pogledam u zube. Isto je kad upoznajem muškarce.

Što svakodnevno činite za svoju ljepotu? – Ništa posebno. Lice ujutro obavezno umivam hladnom vodom i namažem običnom hidratantnom kremom. U skupu kozmetiku ne vjerujem, a za nju nemam ni novca. Ne odlazim ni kozmetičaru. Srećom, godine su na mojoj strani.

Kako se šminkate za svaki dan? – Pudere izbjegavam jer mislim da su smrt za kožu lica. Pred odlazak na predavanja nanesem samo malo rumenila na obraze, a na usne smeđeljubičastu olovku Christian Dior.

Koliko čaša vode dnevno popijete? – Nedovoljno, mada sam svjesna da bih trebala piti i do osam čaša dnevno zbog niskog tlaka i zdravlja općenito.

Što je po vama najvažnije za ljepotu žene? – Zdrav duh u zdravom tijelu.

Silvija Glavić Stocca

Linker
28. travanj 2024 22:30