LINIJA I APETIT

Korana Gvozdić: Jedem više od mnogih frajera

Gracilan izgled Korane Gvozdić , 29-godišnje voditeljice na Croatian Music Channelu, u neskladu je s njezinim apetitom. Po količini hrane koju može pojesti pozavidjeli bi joj, kaže, i mnogi frajeri, ali umjesto da natrpa tanjur, draže joj je kad su porcije manje i u sljedovima – od predjela do deserta. Također, nije jedna od onih koji broje kalorije, paze na kombiniranje namirnica i ne jedu poslije 18 sati.

– Najslađe mi je sjesti pred televizor oko devet-deset na večer, kad se opustim nakon napornog radnog dana, i pojesti nešto konkretno. Sretna sam što imam dobar metabolizam, iako neki govore da će mi se kilogrami brže nakupljati u tridesetima. A kako ću u njih zaći u studenom ove godine, nije mi još ostalo mnogo vremena za bezgranično uživanje u delicijama – šali se Korana Gvozdić, dodajući da na prehranu pripazi jedino prije ljeta, kad uživa u laganim rižotima, salatama i ribi.

Čim se, pak, temperature spuste, nastavi po starom – prepuštajući se špeku, ćevapima i ostaloj “grešnoj” hrani. Obrok bez mesa ne može zamisliti i u zafrkanciji kaže da je za nju svako bezmesno jelo – predjelo. No, kad se sama prihvati kuhače, Korana Gvozdić prednost daje kolačima i juhama, a hvali se onom od bundeva i krumpira. Prvi ju je put probala prije četiri godine u Tajlandu, gdje je vodila Big Brother, i poslije na internetu pronašla recept. Uz nju uvijek posluži prepečeni kruh s češnjakom.

– Kuhati sam naučila uz mamu Branku, a bilo mi je samo desetak godina kad me uhvatila manija pečenja kolača. Nisam preveliki ljubitelj slatkog, ali bismo tri godine stariji brat Saša i ja “čupali” kuharice s polica i u slobodno vrijeme pripremali kolače. Posebno se sjećam onih od prhkog tijesta i pekmeza. Uvijek su nam uspijevali, ali bi kuhinja, na užas roditelja, izgledala kao da ju je poharao uragan – prisjeća se Korana Gvozdić, koja svoje prijatelje uveseljava tortom od šumskog voća. Riječ je, objašnjava, o laganoj slastici za koju su potrebni samo biskvit, šumsko voće i preljev za torte.

Žao joj je jedino što nema više vremena za kuhanje jer radi u tvrtki Playbox Grupa, koja se bavi marketingom i organizacijom evenata, na CMC-u vodi emisije Backstage i Top 30 te snima TV reklame za Privrednu banku Zagreb. Jedva, stoga, čeka CMC Festival u Vodicama, 15. i 16. lipnja, kad će malo predahnuti od napornog radnog ritma te uživati u mediteranskim specijalitetima. Posebno se veseli školjkama na buzaru, svom omiljenom morskom jelu, koje i sama rado pripravlja.

Damir Leljak

Linker
24. travanj 2024 19:33