66. CANNES

Kradljivica Emma Watson očarala Cannes

Kako najbrže postati slavan? Recept je jednostavan, samo treba opljačkati – slavne.

Tako je i petoro tinejdžera iz Los Angelesa dosegnulo slavu kada su prije četiri godine iz puke dosade i želje da budu što bliže poznatima odlučili upasti u kuće poznatih osoba i pritom se kao u samoposluživanju opskrbiti skupocjenom odjećom, obućom, draguljima… A sada su i njihove avanture pretvorene u film “Bling Ring” redateljice Sofije Coppole, koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu.

Jednu od kradljivica igra i holivudska zvijezda Emma Watson, proslavljena ulogom Hermione u serijalu o Harryju Potteru, koja je za današnju opsjednutost slavnima djelomice okrivila i društvene mreže.

– Tinejdžeri danas nisu svjesni koliko je njihovo djetinjstvo skraćeno. Stavljajući sve te privatne fotografije na Facebook i Instagram, puno ranije postaju samosvjesniji sebe – kazala je 23-godišnja Watson na press konferenciji nakon novinarske projekcije filma. Naime, podatke o adresama slavnih tinejdžeri su nalazili na internetu, a na tračerskim stranicama doznavali su kada je netko bio izvan grada. Na kraju su svoje fotografije s novcem i draguljima bezbrižno objavljivali na Facebooku.

Iako u filmu ima značajnu, ali ne i glavnu ulogu, glumica je sve oduševila svojom interpretacijom djevojke koja bi samo htjela biti slavna, a za sebe tvrdi da je stvorena da bude vođa.

– Pripremajući se za film gledala sam puno djevojaka poput Paris Hilton i cura iz obitelji Kardashian – otkrila je Watson svoje modele za ulogu, iako to i nije bilo tako teško pogoditi.

U Cannesu je, pak, u jednom danu zablistala u čak tri dizajnerske kreacije – nakon slatke male crne haljine, za poziranje fotografima odjenula je kreaciju britanskog dizajnera Christophera Kanea, a za crveni tepih odabrala je haljinu iz Chanelove kolekcije za proljeće 2013.

– Ova se priča nije mogla dogoditi prije deset godina. Klinci gledaju reality emisije i misle da je sve stvarno, toliko da je privatnost postala nepoznanica – otkrila je redateljica Sofia Coppola zašto se prihvatila priče o tinejdžerima kradljivcima.

A u igri ironije, ovih dana u Cannes je došla i Paris Hilton. Osim što će tulumariti, najavljeno je da će u jednom klubu kratko biti i DJ, ali sasvim je sigurno da u publici neće biti Emma Watson.

Josip Jurčić

Foto: Sipa/Cropix

Linker
26. travanj 2024 17:11