Splash
KRŠTENJE PRINCEZE CHARLOTTE

KRALJEVSKO KRŠTENJE Vojvotkinja i princ učinili još jednu iznimku

Već poznati kao par koji pomalo zaobilazi tradiciju i živi prema svojim pravilima, iako su članovi kraljevske obitelji, vojvotkinja Catherine i princ William još jednom su potvrdili taj svoj status.

Naime, na krštenje princeze Charlotte, rođene 2. svibnja., čije će krštenje biti 5. srpnja, pozvali su sve zainteresirane – taj javni poziv na kraljevsko krštenje iznenadio je mnoge, ali ne i one koji dobro poznaju kraljevski par.

FOTO: Splash

Foto: AFP/Cropix

Izvori bliski Princu i Vojvotkinji otkrivaju kako su oni vrlo zahvalni svima na izrazima podrške i lijepim željama nakon rođenja princeze, te da se na ovaj način žele odužiti javnosti.

Krštenje princeze Charlotte s nestrpljenjem se očekuju između ostalog i stoga što će to biti prvo pojavljivanje kraljevske obitelji kao četveročlane obitelji; mali princ George, koji je već miljenik britanske i svjetske javnosti, po prvi put pojavit će se sa svojom sestricom.

PRVE ZAJEDNIČKE FOTOGRAFIJE Princ George i princeza Charlotte

Splash

Foto: Splash

Kraljevsko krštenje održat će se u Crkvi svete Marije Magdalene u Sandringhamu u kojoj je 1961. krštena i prinčeva majka, princeza Diana. Ovom svečanom činu prisustvovat će članovi uže kraljevske obitelji, a vjeruje se kako je datum odabran kako bi odgovarao kraljici Elizabeti koja odmah nakon toga kreće na ljetni odmor.

Ovoj obiteljskoj svečanosti neće prisustvovati jedino princ Harry, stric malene princeze, koji će u to vrijeme biti na službenom putu u Namibiji. Britanski mediji zasad samo nagađaju tko bi mogla biti kuma maloj princezi, a moguće kandidatkinje su Pippa Middleton, sestra vojvotkinje Catherine, te princeze Beatrice i Eugenie.

Princ William i Vojvotkinja u službemom priopćenju najavili su kako će crveno dvorište biti mjesto na kojem će kraljevska obitelj primati čestitke i gdje se pokazati princezu Charlotte prije i nakon krštenja.

Linker
24. travanj 2024 13:00