AFP/Cropix
ZAPISANO U ZVIJEZDAMA

Kreacije s motivom zvjezdica za spektakularan party

Uz dobru ekipu, za spektakularan party treba vam spektakularna haljina – a što je bolje od kreacije s motivom zvjezdica, koje krase odjeću i detalje svih stilova.

Da nisam dizajner, bio bih astronaut, izjavio je Zuhair Murad (44), pariški dizajner libanonskih korijena na predstavljanju kolekcije visoke mode za sezonu jesen/zima 2015. O putovanju svemirskim prostranstvima snatrio je još kao dječak gledajući noćno nebo s prozora svog bejrutskog stana, no ljubav prema modi je prevagnula pa zvijezde preslikava na raskošne večernje toalete u koje odijeva zvijezde crvenog tepiha, poput Beyonce, Katy Perry i Taylor Swift.

Četrdeset osam toaleta iz ovosezonske kolekcije posuo je desecima tisuća kristala kojima je dočarao Mliječnu stazu, a da bi pokazao svu raskoš haljina od tila i čipke, reviju je održao u prostoriji tamnih zidova s podom od sjajnog crnog pleksiglasa, u kojoj su kreacije izgledale poput zvijezda padalica izmamivši uzdahe romantičnih gledateljica. No, kako je ovaj motiv univerzalan, ne treba ga ograničiti samo na večernji glamur i dnevnu eleganciju. Zvijezde se pojavljuju na trenirkama, rokerskim jaknama i komadima u popart stilu kakve vole predstavnici hipsterske generacije.

Pronađite zvjezdani komad za sebe!

Napisala Anela Martinović; odabrale Ivana Pavić i Iva Gradišer; Fotografije Vladimira Spindler i Matej Dokić

Linker
19. travanj 2024 15:58