Ecija Ojdanić film Hitac

Krimić Ecije Ojdanić na festivalu u Montrealu

Privatni i poslovni život najčešće nije dobro miješati, ali u slučaju filmsko-bračnog para, glumice Ecije Ojdanić (39) i redatelja Roberta Orhela (38), to pravilo ne vrijedi. Naime, njihov zajednički film “Hitac”, kojeg je Orhel režirao, a Ojdanić u njemu ima glavnu ulogu, bit će prikazan na uglednom Filmskom festivalu svjetskog filma u Montrealu. Kriminalistički film, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Puli, uvršten je u glavni natjecateljski program World Competition (Svjetska konkurencija) te će se natjecati za glavnu festivalsku nagradu Grand Prix des Amériques.

U filmu o jednom hitcu koji ispreplete sudbine dviju žena, Ecija Ojdanić glumi policijsku inspektoricu Anitu, a Iva Babić mladu djevojku koja se skrbi o majci alkoholičarki. Film su proizveli Kinorama i Hrvatska radiotelevizija, a u kina bi trebao doći krajem godine.

Filmski festival svjetskog filma u Montrealu osnovan je 1977. godine, a jedini je natjecateljski festival A kategorije u Sjevernoj Americi. Ove će godine na njemu biti prikazano čak 432 filma, no samo 22 su zaslužila mjesto u glavnom programu World Competition.

https://www.youtube.com/watch?v=rN-p1yWqYGI

Linker
28. travanj 2024 21:27