MEĐUNARODNI USPJEH

Kristina Krepela je žena iz turskih snova

Dok joj hrvatska karijera stagnira, zagrebačka glumica naveliko snima u inozemstvu, a tursku je publiku oduševila glavnom ulogom u filmu ‘Üç Yol’, u kojem najviše glumi – očima.

Iako nikada nije glumila ni u jednom hrvatskom igranom filmu, zagrebačka glumica Kristina Krepela (34) naveliko snima u inozemstvu. Posljednjih 18 mjeseci provela je na raznim stranama svijeta snimajući tri žanrovski potpuno različita filma s dijalozima na četiri jezika: arhaičnom turskom, engleskom, bosanskom i francuskom.

– Dogodi mi se da se probudim u hotelu i stvarno ne znam gdje sam – priznaje glumica koja trenutačno u rumunjskom ljetovalištu Constant¸i dovršava snimanje mračnog trilera “Three Way Week”, što ga režira Bruno Coppola (56), bratić legendarnog američkog redatelja Francisa Forda Coppole.

Kristina Krepela: Kako sam osvojila Huremin teritorij

Kristina Krepela u Rumunjsku je otputovala tek što se vratila iz Istanbula s premijere filma “Üç Yol” (na engleskom Crossroads ili Raskrižja), poetične drame o ljubavi i patnji u poratnoj Bosni i Hercegovini, u kojem je odigrala glavnu žensku ulogu. U scenama snoviđenja Kristina je od glave do pete zaogrnuta stiliziranom modrom burkom, što joj je bio poseban glumački izazov.

– Najednom su mi bile oduzete sve glumačke mogućnosti ekspresije, jedino su se vidjele moje oči dodatno naglašene crnom šminkom.Sve što sam trebala odglumiti morala sam prikazati samo očima i pokretima tijela – govori zagrebačka glumica koja na pitanje hoće li napokon zaigrati u nekom hrvatskom filmu odgovara kako to ne ovisi o njoj nego o domaćim redateljima.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o međunarodnoj karijeri Kristine Krepele i fotografije sa snimanja i premijera potražite u tiskanom izdanju magazina Glorija (br. 982).

Linker
16. travanj 2024 23:31