FASHION WEEK

Kristina Šalinović osvojila londonske piste

Dok je ovog ljeta u Rovinju snimala editorijal za GlorijuGlam s fotografom Andreom Klarinom , manekenka Kristina Šalinović, inače zaštitno lice modne manifestacije Nivea Cro A Portera, nije ni slutila da će samo nekoliko mjeseci nakon toga šetati londonskim modnim pistama.

Iako u britanskoj prijestolnici živi tek tri tjedna, 20-godišnja Makaranka već je odradila nekoliko prestižnih poslova. Na Tjednu mode nosila je revije Vivienne Westwood , Osmana Yousefzada, Richarda Nicolla i Paula Smitha , za čiju je modnu kuću snimila i proljetnu kampanju.

Snimila je editorijal za britanski magazin ID, a uskoro će se naći i na stranicama američkog Voguea u kreacijama Richarda Nicolla. Nova boja kose očito joj je donijela sreću: Kristina, koja je posljednje tri godine bila platinasta plavuša, na nagovor londonskih agenata postala je brineta.

Iako trenutačno najuspješnija, ona nije jedina Hrvatica na londonskoj modnoj sceni – s njom su i Zagrepčanka Nives Vinčić (18), koja je nosila revije Davida Kome i mladih dizajnera okupljenih u grupu Fashion Fringe, te Zadranka Veronika Bobić (16), koja je ponijela modele Tata Nake. Sve tri djevojke u svijet su lansirale hrvatske agencije Talia Model i Colors.

Helena Štahan

Linker
14. travanj 2024 11:45