SVJETSKA ISKUSTVA

Kristina Šalinović: Otkrila sam kako se riješiti treme na pisti

Nakon što je samouvjereno kročila svjetskim modnim pistama i nosila revije renomiranih dizajnera, poput onih za Louis Vuitton, Vivienne Westwood ili pak Karla Lagerfelda za Chanel na pariškom Couture Fashion Weeku , Kristina Šalinović oduševila je i svojim pojavljivanjem na posljednjem Cro A Porteru. Otvorila je i zatvorila reviju za brand Arileo čiji su dizajneri Marija i Jurica Pirić otkrili da je Kristina svoju prvu kolekciju nosila upravo za njih prije nekoliko godina, kada još nije bila svjetski poznata.

– Vratila sam se starim korijenima – s osmijehom govori trenutno najtraženija hrvatska manekenka, koju je prestižna stranica Models.com, posvećena isključivo modelima i stručnjacima iz modne industrije, proglasila jednim od 10 najuspješnijih novih lica u protekloj godini.

– Karijera mi napreduje, ne mogu se požaliti, ali ne mogu reći ni da je sasvim savršeno, s obzirom da svakim danom očekujem nešto puno bolje – priznaje 20-godišnja Makaranka.

Kad ne bi bila toliko ambiciozna i uvijek težila novim izazovima, Kristinu možda ne bismo imali prilike gledati ni u snolikom videu ‘Evanescent Metamorphoses’ koji je snimio Karl Lagerfeld povodom kampanje za Chanel. U videu je ona na sredini pozornice te kamera prati njezinu preobrazbu iz androgine u ženstvenu manekenku.

– Bilo je savršeno surađivati s Lagerfeldom. On je jako zanimljiva osoba i toliko je načitan u vezi fotografije i mode, da je to nešto neviđeno. Nije imao nekih posebnih zahtjeva, samo mi je rekao što želi od mene i ja sam to napravila.

Ipak, kao svoja najljepša iskustva manekenka je izdvojila neke druge suradnje.

– Suradnja s Tomom Fordom i snimanje za talijanski Vogue, definitivno su mi bili najdraža iskustva. S Tomom Fordom zato što je izuzetno zanimljiva osoba i ikona londonskog stila. A za talijanski Vogue zato što je to bilo nešto najveće što sam mogla zamisliti.

S Fordom je radila u veljači ove godine, kada je nosila njegovu reviju te snimila Lookbook za sezonu jesen/zima, a družili su se i u listopadu prilikom predstavljanja kolekcije za proljeće/ljeto 2012.

Iako već ima bogato iskustvo s hodom po pisti, nisu joj nepoznanica ni revije u Milanu i New Yorku, priznaje da joj i dalje nije svejedno kada treba izaći pred publiku.

– Osjećam se nervozno. Kroz glavu mi samo prolazi: “Hoće li mi štikla ispasti? Hoće li peta puknuti? Hoće li mi se haljina pomaknuti?” No, nije me strah zbog mene same. Više se bojim da ne narušim neku viziju dizajnera – priznaje Kristina Šalinović, koja je ipak pronašla recept kojim se rješava treme.

– Samo brojim korake. Znači, da ne razmišljam ni o čem drugome, nego samo brojim korake.

Lijepa Makaranka za točno dva mjeseca napunit će 21 godinu, a kao svoja top tri omiljena dizajnera izdvaja Jeana Paula Gaultiera, Johna Galliana i Alexandera McQueena, dok od hrvatskih ističe Zorana Aragovića . O njenim angažmanima brine se njena agencija, a trenutno živi na relaciji Zagreb-London-Milano-New York-Pariz.

– Gdje me pozovu, tamo sam – kaže bez puno razmišljanja.

Anela Senčar

Linker
20. travanj 2024 02:42