SALOMA NA MUKAMA

Krvava Severina plesala s odrubljenom glavom

Okrvavljena Severina je pred Muzejem Mimara otplesala požudan erotski ples, držeći na pladnju odrubljenu glavu Ivana Krstitelja. Riječ je o performansu koji je pjevačica izvela u povodu otvorenja izložbe ciklusa Saloma, priznatog akademskog slikara Dimitrija Popovića .

Severina je provokativnim nastupom na suvremeni način utjelovila biblijski lik Salome te je bosonoga i u izazovnoj zlatnoj haljini poljubila beživotna Ivanova usta. Unesavši Krstiteljevu glavu u muzej, pozvala je okupljeno i iznenađeno mnoštvo da razgledaju Popovićevu izložbu. Približno pedesetak radova crteža, ulja na platnu, objekata i Severininih fotografija na izložbi, vrištalo je jednakom dozom senzualnosti i erotike, kao i sam performans, piše Jutarnji list .

Severina: Glava na pladnju zbog ljubavi

Naime, pjevačica je na fotografijama oskudno odjevena u različite orijentalne haljine, korzete i bodije, a provokativne i erotske poze dodatno su na svakoj fotografiji začinjene glavom Ivana Krstitelja. Fotografije je u jednom dahu razgledao i Severinin zaručnik Slavko Šajinović , a izložbu slavnoga slikara također su pogledali Goran Grgić , Mani Gotovac , Suzi Josipović i Jasna Zlokić .

Linker
01. svibanj 2024 00:47