FILMSKI FESTIVAL

Kylie Minogue glumi u najčudnijem filmu u Cannesu

Pop pjevačica Kylie Minogue nije neiskusna glumica, još prije više od dvadeset godina glumila je u australskoj sapunici „Neighbours“, ali njezini obožavatelji doista će biti iznenađeni filmom „Holy Motors“ francuskog redatelja Leosa Caraxa, koji je premijerno prikazan na 65. filmskom festivalu u Cannesu. U filmu o čovjeku koji tijekom dana preuzima živote raznih likova, od patuljka do prosjakinje, Minogue glumi njegovu veliku ljubav.

– Sve u svemu, snimanje filma je bilo divno iskustvo. Zabranila sam svim svojim suradnicima da dolaze na snimanje, jer nisam htjela biti Kylie nego se vratiti počecima glume i biti potpuno bijelo platno za Leosa – otkrila je Minogue na press konferenciji u Cannesu. Prepun nadrealnih scena, slabo povezanih priča te s pjesmom Kylie Minogue i parom majmuna, „Holy Motors“ je žestoko podijelio mišljenje publike. Neki ga nazivaju remek-djelom koje preispituje novi filmski jezik, dok ga drugi jednostavno otpisuju kao pretenciozno i nerazumljivo djelo.

Kylie Minogue je, pak, ponosna na svoju ulogu, ali i na samu činjenicu da se nalazi u Cannesu. Pogotovo jer je sredinom prošloga desetljeća oboljela od raka dojke, ali se i uspješno izliječila, pa danas puno drugačije gleda na svijet oko sebe.

– Osjećam se kao mačka s devet života. U karijeri i privatnom životu donijela sam dovoljno groznih odluka zbog kojih sam mogla stradati. Ali, na kraju, ipak nisam završila tako loše. Izliječena sam i vrlo zaljubljena, što mogu tražiti više – priznala je australska pjevačica, koja će za četiri dana proslaviti 44. rođendan, u intervjuu za Paris Match. Ljubav je u njezin život donio španjolski maneken Andres Velencoso s kojim je u vezi od srpnja 2008. godine.

– Danas sam mudrija, tolerantnija i manje tražim od drugih. I vrlo sam sretna osoba jer Andres potpuno razumije tko sam. Ukoliko izgledam božanstveno ili se ujutro probudim raščupana i sva nikakva, njemu je svejedno – kazala je slavna pjevačica, ali i dodala da par još uvijek ne razmišlja o braku.

– Za ljubav se treba pomučiti. Nikada nisam vjerovala da je brak završetak svega i da se više ne moraš truditi. Ima ljudi koji vjeru da će lijepa priča trajati zauvijek. Ja si uvijek govorim da će trajati koliko traje, pa kasnije nisam razočarana – otkrila je Kylie Minogue u Cannesu. Josip Jurčić

Linker
19. travanj 2024 05:52